Giv Akt: Disse syvåringene fra Lindesnes vant sine to første kamper søndag morgen. Bak fra venstre: Jarl Magne Manneråk Knudsen, Torleiv Andre Lølandsmo, Mats Tellefsen og Celine Simonsen. Foran fra venstre: Sivert Kåfjord Johnsen, Kevin Mælen Melhus, Casper Niemasik, Dennis Aurdal Røksland og Simon Lian.

MANDAL: – Dere er kjempeflinke, gliste lagleder Silje Wigemyr til guttene fra Ime etter seieren over Spangereid.

I en jevn kamp fikk hun se Tobias Lian (7) gi laget ledelsen, før Broll Lohne avgjorde med 2-0 helt på tampen.

– Det gikk bra. Jeg fikk en ball fra Mats (lagkompis) og når jeg fikk sjansen så var det ikke så vanskelig å lure keeperen, forteller Tobias.

Flere hundre spillere

Lagleder Wigemyr lot seg blende av talentene som avgjorde kampen.

– Er man stjerne, så er man stjerne, sa hun med glimt i øyet.

Flere hundre spillere på 75 lag deltok denne helgen på G-sport Cup i Mandalshallen. Lørdag var spillerne fra 9-12 år i aksjon, mens de yngste spillerne mellom 6 og 8 år spilte søndag.

Daglig leder i MK, Odd Ørnulf Stray, fortalte om et tett kampprogram.

– Vi har i grunnen ikke plass til flere enn 75 lag. Slik det er nå spiller vi fra 10 om morgenen til halv syv på kvelden, både lørdag og søndag, sa han.

– Alle mann i angrep

Rundt halvparten av lagene kom fra MK, mens de resterende kom fra strekningen Lyngdal til Kristiansand.

I flerbrukshallen søndag ble ett av flere nabooppgjør mellom MK og Giv Akt spilt. Guttene til Olav Lian fra Vigeland gikk seirende ut av duellen mot Ivan Frandsens jenter fra Mandal.

– Taktikken er enkel, vi kjører alt i angrep. Nå har vi vunnet to av to mulige, sa en fornøyd lagleder for Giv Akt, etter seier 2-0. Mange familier hadde lagt turen innom Mandalshallen for å følge barn eller barnebarna på fotballbanen.

– Vekkerklokka på

Roar Heddeland (61) fra Mandal hadde stått tidlig opp for å se på barnebarnet Line Heddeland.

– Det ble en tidlig søndag med vekkerklokken på. Men det er veldig moro å se på, sier Heddeland.

Stray var godt fornøyd med gjennomføringen av turneringen.

– Det aller viktigste er å kunne tilby sportslige aktiviteter for våre lag, men turneringen vil også gi oss penger i klubbkassa. Våre yngre lag har trent innendørs i to måneder og da er det fint å kunne tilby en lokal turnering. Dette er også en tid hvor det arrangeres få turneringer. Vi håper å kunne gjøre denne turneringen til en tradisjon den siste helgen i november, sier klubblederen.