Kvinnetreningen i Søgne er arrangert av Frisklivssentralen, Introduksjonssenteret og Søgne menighet.

– Dette er et tilbud til damer som er hjemme på dagtid, forteller Silje Wik Vesterfjell, diakon i Søgne menighet.

Tilbudet er åpent for alle. Men dem som er nye i Norge er spesielt velkomne til felles kvinnetrening hver onsdag utenom skoleferier fra klokken 12.00 til 13.30.

Første time er det trening. Deretter er det sosialt med kaffe, frukt og prat. Tilbudet ble startet den 24. august, etter at Vesterfjell hadde gått med ideen i en lengre tid.

– Jeg tror det er viktig at kirken og kommunen samarbeider. Jeg hadde gått rundt med en idé å starte kvinnetrening. Jeg snakket med Joyce og hun tente på den med en gang, sier Vesterfjell.

Hun synes det er viktig at kirken er med og lager aktiviteter i lokalsamfunnet for grupper som ikke har tilbud og skape gode møteplasser også for integrering. Joyce Karasango fra Angola ble fort med som trener. De snakket deretter med Karen Kristine Tønnessen fra Frisklivssentralen som har erfaring fra arbeid med innvandrerkvinner i Oslo.

– Jeg tente veldig på ideen, sier Tønnessen som ble med på laget.

– Det er et lavterskeltilbud. Et sted hvor kvinner kan komme å få litt utfordring og bevege seg. De kan kjenne på morsomme bevegelser og finne bevegelsesgleden, forteller Tønnessen.

Sosialt

Både Tønnessen og Vesterfjell påpeker at tilbudet også er sosialt. De ønsker at flere skal bli med på den gøye treningen og sier det bare er å møte direkte opp på tilbudet som er gratis.

– Vi har også barnepassere. Det skal ikke være en hindring å ha barn, forteller Vesterfjell.

De forteller videre at de planlegger å få inn litt undervising etter hvert om kosthold og fysisk aktivitet.

Inne i rommet ser man kvinnene varme opp med å løpe fram og tilbake med risposer på hodet. Det er gøy musikk og mye latter. Deretter er det bevegelse til musikk.

Trives

Så godt trives de som kommer her, at det skulle ønske det var flere ganger i uken.

– Det er kjempegøy å være med og treffe andre kvinner. Det er veldig godt å komme ut. Jeg håper det blir flere dager i uken, sier Daban.

– Det er veldig god trim, sosialt og hyggelig. Jeg gleder meg hver gang. Det tror jeg alle gjør, påpeker en av de andre deltakerne.

Karasango forteller at dagen begynner med å ta vekk stoler og bord. Deretter oppvarming, kondisjon og lek. Styrke, uttøying og noen minutters avslapning står også på plakaten. Hun har vært på kurs med diabetsforbundet om kosthold og trening.

– De fokuserte veldig på hvordan man kan beholde en gruppe lengre og dra folk ut av sofaen, forklarer hun.

– Det er veldig godt fordi alle som kommer her trenger det. De kommer selv om det er regn, blåser eller er snø, avslutter den bilde treneren Karasango.