Det sier Benedikte Sofie Ribe som søndag 15. november skal la sin sopranstemme klinge sammen med Søgne musikkorps. Stedet blir Søgne hovedkirke og styremedlem i musikkorpset Svenn O. Pedersen sier at dette er noe av det største Søgne musikkorps noengang har begitt seg ut på.

- Det starter med Bojaerens inntogsmarsk av Johan Halvorsen. Deretter kommer Benedikte inn som solist til tre norske sanger, Ved Rondane og Solveigs sang av Edvard Grieg samt Sæterjentens søndag, forteller han.

Videre blir det ytterligere tre avdelinger hvor man er innom flere sjangre.

– Derfor har vi kalt konserten fra Rondane til Broadway, det blir en musikalsk reise. En konsert utenom det vanlige, lover Pedersen.

Ribe kaller seg fortsatt en operababy. Etter opphold i Ungarn er hun nå flyttet til Oslo. I 2014 vant hun konkurransen Ung klassisk talent og sang med Kristiansand Symfoniorkester i Kilden.

– Det var en utrolig flott opplevelse, forteller hun.

Nå er det Søgne musikkorps som skal gi toner til den unge sopranstemmen fra Søgne.

– Jeg gleder meg til å synge med Søgne musikkorps. Amatørene i samspill med operababyen, det blir artig. Ikke minst er det fint å kunne være med å bidra i egen bygd, sier Ribe.

Benedikte Sofie Ribe bor i Oslo, men synes det er herlig å komme hjem til Søgne. Denne gangen for å være solist sammen med Søgne Musikkorps. Foto: Anne Lise Riseng