Til sammen 217 deltakere trosset dårlig værmelding og antatt blaute løyper og stilte til start i det arrangøren kaller Sørlandets tøffeste terrengløp. For første gang prøvde arrangør seg med søndagen som løpsdag, i håp om flere deltaker, men det endte i stedet med en nedgang på rundt 100 deltakere i forhold til fjoråret. Uansett nedgangen så er arrangøren fornøyd med årets arrangement og oppslutning.

– Været har en del å si for antall deltakere, men selv om vi hadde håpet på flere deltakere så er vi fornøyde med årets antall. Vi vil uansett ta en gjennomgang for å se om vi skal fortsette med søndag som løpsdag eller gå tilbake lørdagen, sier løypelegger Håkon Lohne.

Trio løp sammen nesten hele løypa

I rekordholder Øystein Sylta sitt skadefravær var det Andreas Penne Nygård, Anders Tveit samt broren til løypeleggerne: Asbjørn Lohne som var forhåndsfavoritter i langløypa. Og den nevnte trioen fikk ganske tidlig et forsprang til de andre løperne og de vekslet på å dra helt til de nærmet seg Søgne stadion, da satte Andreas Penne Nygård inn en sluttspurt som de andre ikke kunne svare på, slik at han passerte målstreken fem sekunder foran Asbjørn Lohne som løp inn til 2. plass. Årets vinnertid i herreklassen ble 1.42.52 som er nesten åtte minutter bak fjorårets rekordløp til Øystein Sylta. I dameklassen imponerte Ingrid Ukkelberg fra Marnardal med sluttiden 1.54.12 som faktisk ville gitt en 7. plass i herreklassen.

Team Ekvator og Kjell Gunnar

Blant deltakerne fant vi også løpere som hadde andre ambisjoner enn å toppe resultatlisten. Fem løpere fra klubben Team Ekvator var blant disse.

– Vi er en gjeng som har felles trening en gang i uka året rundt samt at vi stiller på Sommerløpet, Sommerskogløpet og Morothon i løpet av året. Klubbnavnet vårt har sitt utspring i at vi innen utgangen av år 2024 skal ha klart å løpe distansen rundt ekvator. Etter årets Morothon har vi tilbakelagt 10 prosent av distansen, kommenterer pressetalsmann i Team Ekvator, Tom Nygård. Kjell Gunnar Ytre-Eide som i fjor klarte sitt hårete mål om å unngå sisteplassen, måtte i år gi tapt for sitt eget motto: Aldri mere sist i Morothon. Et spinkelt treningsgrunnlag gjorde at Kjell Gunnar i år løp nesten en halv time dårligere enn i fjor, noe som ga en klar siste plass. Men Kjell Gunnar er i ekte Morothon-ånd like blid uansett plassering og sluttid.

Se bildeserie under.

Idrettsglede: Kristine Løite viser glede etter å ha gjennomført langløypa. Til venstre Lars V. Aamodt.
Alltid fornøyd: Kjell Gunnar Ytre-Eide jubler for en ny Morothon-medalje.
Trioen: Fra venstre Anders Tveit, Asbjørn Lohne og Andreas P. Nygård på vei opp mot Lundeheia.
Væskestasjon: Det er viktig med væsketilførsel under lange løp.
Team Ekvator: Fra venstre: Ola Frøysland, Arne Hallandvik, Tom Nygård, Trond Nesheim og Håvard Severinsen fullførte langløype med stil.
Gjørme: Ordfører Astrid Hilde gir beskjed til sin bedre halvdel: Asbjørn, at han må komme seg i dusjen før de kan reise hjem. I midten Reidar Heivoll.
Venter på startskuddet: Klart for start i langløypa.