I helga var det Norgesavslutning i Gokart på Varna banen i Moss.

Banen var nylig ombygd og utvidet. Løpet var første på banen som nyåpnet en uke tidligere, noe som gjorde at hele norgeseliten var samlet, og deltakelsen var større enn noen gang tidligere. Alle ville være de første til å vinne på det nye anlegget. Fra Søgne og Songdalen stilte to førere. Vetle Try i klassen for de yngste og Kim Rino Weire i klassen for de største.

Først ut var Vetle, som skulle konkurrere mot nesten 50 andre unge jenter og gutter fra hele landet. Vetle kjørte en bra tid-kjøring, to god innledende heat og kvalifiserte seg til 3. plass i første finale. Meget god start og Vetle og tre andre dro raskt ifra resten av feltet, Vetle lå på tredjeplass hakk i hæl på andreplassen med fire mann rett bak seg. Etter noen runder ble dessverre fjerdemann litt overivrig og traff Go-karten til Vetle.

Det resulterte i at Vetle igjen traff to mann og begge kjørte av banen og ble stående. Fire mann fikk tidstraff for påkjørselen av Vetle og dagen var ødelagt for alle tre.

Dermed uteble de gode sluttresultatene for Vetle Try, men han har i år vist at hvis han fortsetter med treningen og utviklingen så blir han absolutt å regne med i årene fremover.

Søndagen var det duket for de store guttene: Høstfinale med to timers løp to sjåfører i hvert team. Kim Rino Weire fra Songdalen sammen med Daniel Mikkelrud fra Rygge-Østfold skulle forsøke å tukte de teamene som hadde satset høyt og ligget i trening på banen den siste uka før løpet.

Daniel skulle kjøre første timen, det viste seg raskt at Team Bekk/Nordvang ville bli den største utfordreren til å slå Weire/Mikkelrud. De to teamene dro fra resten av feltet jevnt og trutt. Mikkelrud økte ledelsen til Bekk runde for runde og etter nærmere en time ledet han med 24,4 sekunder. Så pådro han seg en Stopp and Go-straff etter en forseelse, noe som kostet ledelsen. Mikkelrud kom inn fire sekunder bak Bekk etter en times kjøring.

Team Weire/Mikkelrud leverte ett bedre Pit stopp og Kim Rino Weire kom ut 6 sekunder foran Nordvang. Dette var en liten ledelse tatt i betraktning at det skulle kjøres en time og at Nordvang er den mestvinnende Gokart-føreren i Norge. Etter en halv times kjøring var ledelsen til Kim Rino krympet til i underkant av 4 sekunder og Nordvang hadde kontakt. Nordvang var ivrig etter å komme opp i ryggen på Weire og kjørte bort i en av konkurrentene som var tatt igjen med en runde. Dette resulterte i en Stop and Go straff og Nordvang var plutselig 27 sekunder bak.

Weire og Mikkelrud vant suverent nesten to runder foran Team Liset/Vik med Team Stien/Liseth på tredjeplass. Team Bekk/Nordvang måtte dessverre bryte fra sikker andreplass med tekniske problemer kort tid før målgang. Dermed fikk Songdalen/Rygge første Høstfinalevinner på det nye anlegget. En stor prestasjon for ett av de minste teamene i løpet.