– Vi får henne «hjem» igjen, smiler huseier Richard Sunde Buch.

Butikklokalene har stått stått tomme etter en styrt avvikling av Joker-butikken som ble drevet av Karl August Nygaard.

Torvet Kolonial gjenoppstår før påske, røper Langøy-Kolnes og Buch. Et nytt aksjeselskap er under stiftelse og Langøy-Kolnes vil bli daglig leder for dette.

Nina Langøy-Kolnes og Richard Sunde Buch forteller at de satser på at Torvets Kolonial vil åpne dørene før påske. Foto: Mona Wikøren

Uteservering

Langøy-Kolnes nikker bekreftende og forteller at det nye konseptet innebærer fokus på lokal mat, salg av ferskvarer og delikatesser, fisk og skalldyr, varm mat - i tillegg til vanlige kolonialvarer. Dessuten blir det matservering.

Det blir bord og stoler, forhåpentligvis også utendørs

– Det blir bord og stoler, forhåpentligvis også utendørs, røper Langøy-Kolnes og legger til at de er i kontakt med Farsund kommune med tanke på muligheter for å kunne disponere deler av Torvet til uteservering.

– Konseptet er ikke helt ulikt som varehandelskonsulent Roy Michaelsen skisserte i november, sier Buch.

– Vi vil satse på ombygging av lokalene, vi skal åpne opp og få lys inn gjennom vinduene igjen. Norgesgruppen har jo spikret igjen alt som finnes av vinduer i lokalet. Dersom man skal vinne kampen om kundene i Farsund, så må Torvets Kolonial gjenoppstå i ny drakt, sa Roy Michaelsen da.

Til kjede

Det er nå fem år siden Langøy-Kolnes sluttet på det som var Spar-butikk på Torvet. Da hadde hun vært i butikken på brygga i 25 år tilsammen og gikk til nye utfordringer i Rema 1000-kjeden. Etter dette har hun drevet som kjøpmann i Rema 1000 i Vanse, Lauervik og senest på Amfi Farsund.

For kort tid siden bekreftet Langøy-Kolnes at hun slutter i Rema 1000, men var tilbakeholden med tanke på hvilke planer hun hadde for fremtiden.

– Jeg kunne imidlertid ikke si noe før konseptet var klart, sier Langøy-Kolnes.

Åpner opp og utvikler

Før Torvets Kolonial kan gjenoppstå, er det en god del som skal på plass i lokalene. Grønnsaksdisken er allerede tatt bort slik at vindusrekken mot Torvet er åpnet opp.

– Vi åpner opp og får inn mer lys. Dessuten vil vi fremheve bygningsdetaljer og få frem litt historie om huset, forteller Buch.

Når kundene kommer inn døren, vil man få det nye området med bord, stoler og varmdisk på venstre side.

Vinduene langs rekken mot Torvet er åpnet opp slik at det slippes mer lys inn i lokalene. Foto: Mona Wikøren

Duoen forteller også at man er på utkikk etter en kreativ person som vil få ansvaret for varm mat og matservering.

– Det trenger ikke være en profesjonell kokk. Det blir ikke restaurant, men matservering, sier Langøy-Kolnes.

Nina Langøy-Kolnes og Richard Sunde Buch forteller at de satser på at Torvets Kolonial vil åpne dørene før påske. Foto: Mona Wikøren

Mange planer

Langøy-Kolnes og Buch har stor tro på konseptet og tror at det vil bidra til å skape mer liv i sentrum.

– Vi har mange planer, men fremdeles er det en del ting vi ikke har landet, sier Buch.

– Var det du som kontaktet Langøy-Kolnes, eller omvendt, da Joker ble lagt ned?

Buch og Langøy-Kolnes smiler og kikker på hverandre.

Du kan si at vi fant hverandre

– Det er knallgøy å være både kremmer og kjøpmann, sier Langøy-Kolnes som gleder seg til åpningen som skal skje før påske.