– Dette har vært den beste sommeren butikkene i sentrum har hatt på mange år. Jeg har ikke tallene, men signalene fra butikkene er at de er veldig godt fornøyde, sier daglig leder i Lyngdal markedsforening Thor Ove Aas.

Miljøgate

Den nye Miljøgaten som er blitt delvis gågate, kombinert med Paviljongen, er medvirkende årsaker til økt aktivitet i Lyngdal sentrum. Fire fredager på rad møtte mellom 800 og 1.200 mennesker opp til livekonsertene ved Paviljongen. Disse arrangementene, sammen med Byfesten, bidro til at folk strømmet til sentrum.

– Den høye aktiviteten har fortsatt inn i august. Sist helg var det tykt av folk i Miljøgaten, noe vi gleder oss over, sier Aas.

Patricia Hartmann i Farsund 365 har positivt inntrykk av handelssommeren i Farsund. Foto: Mona Wikøren

«Kjøpmannsmusklene»

Også handelstanden i Farsund og Lista kan vise til god handel. Daglig leder i Farsund 365, Patricia Hartmann, sier at hun skal møte handelsstanden kommende mandag og få presentert tall fra aktørene. Inntrykket hun sitter med er positiv.

– Vårt inntrykk er at de fleste har oppnådde gode tall på omsetning denne sommeren. Vi følger de nasjonale trendene. Når det gjelder hvordan kjøpmennene og kvinnene har taklet utfordringene denne sommeren, har de fått trent «kjøpmannsmusklene». I flere år har alle sittet og ventet på finværet. De som har kastet seg rundt og prøvd å få inn varer folk vil ha der og da, har virkelig stått på i sommer, mener Hartmann.