– Nå får dere en smak av høst, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk Institiutt.

Allerede i dag kommer det et lavtrykk inn fra sørvest, og lørdag er et nytt på vei.

– Dere har mye skyet vær og perioder med nedbør i vente. Temperaturene i dag i regionen kommer ikke over 15–16 grader, og mange steder har det allerede kommet inn en god del skyer og nedbør. Og det fortsetter slik de neste dagene, forteller Granerød.

Fredag er unntaket, da det stort sett blir oppholdsvær. Men sent fredag kveld og natt til lørdag kommer det inn en ny front over Østlandet og Sørlandet, med sammenhengende nedbør.

– Denne nedbøren vil gi seg midt på dagen på lørdag, og det blir ikke så verst da. Temperaturen kan komme opp i 17–18 grader og sola kan titte fram. Men vinden vil øke til en sør-sørøstlig stiv kuling langs kysten, så det må folk med småbåter være observante på, sier meteorologen.

Lørdagen ser ikke så aller verst ut, men så kommer det inn noen byger igjen mot kvelden og natta.

– Bygeværet vil fortsette utover søndagen. Det kan hende det blir noen sprekker i skydekket i løpet av søndag, men været vil være skiftende og variert. Utover neste uke ser vi en antydning til at været blir gradvis bedre,og at det kan bli lengre perioder med sol. Det er ikke et superstabilt høytrykk i sikte, men det ser ganske bra ut etter helga, sier Martin Granerød, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institiutt.