I kveld er det klart for den tolvte markeringen av Earth Hour. Earth Hour er en verdensomspennende grasrotsbevegelse for miljøet som inspirerer millioner av mennesker til å ta ansvar for planenet vår og naturen. Hele verden oppfordres derfor til å slukke lyset en time for å øke bevisstheten og feire mangfoldet på kloden, skriver Verdens naturfond (WWF).

Markeringen ble først gjort i 2007, og siden har oppslutningen økt for hvert år. I år er det i kveld, lørdag 24. mars mellom klokken 20.30 og 21.30 at folk slukker lysene og Earth Hour vil rulle over verden og de ulike tidssonene.

I fjor deltok hele 187 land i markeringen og ifølge WWF ble ikke mindre enn 3100 landemerker og ikoner mørklagt for å vise at mennesker står sammen mot klimaendringene. Både Eiffeltårnet, Big Ben og Tokyo Tower var blant disse.

– Jeg oppfordrer alle til å delta i markeringen. Det er ikke så viktig at man slukker lysene, men bruk heller tiden på å tenke gjennom hvordan du kan leve litt anerledes i året som kommer. En kveld hjelper ikke mye i den store sammenhengen, men hvis vi klarer å leve litt anerledes og øke bevisstheten så går det i riktig retning, sier Yngvar Monstad til bsnett lørdag ettermiddag.

Skal du slukke lysene sammen med de mange millionene andre mennesker som gjør det samme? Send et bilde av markeringen til tips@bsnett.no.

Bsnett ønsker alle en fin kveld.