Honningbarna med Edvard Valberg fra Søgne i spissen, har spilt inn musikkvideo i Afghanistan til sin nye singel "Prinser av Sarajevo".

Dette opplyser bandet i en pressemelding. Singelen blir å finne på det nye albumet "Opp de nye blanke" som slippes 30. januar. Videoen ser du her.

I Afghanistan møtte bandet skatekollektivet Skateistan, som blant annet har verdens høyeste andel av jenteskatere.

- Dette er ikke noe bistandsprosjekt, vi dro ned dit for å dokumentere at folk har det gøy der som i alle andre land. I mediene blir vi fortalt at Afghanistan bare er skjeggete galninger og bomber og granater. Kabul er blitt et symbol for Midtøsten. I Honningbarnas ånd ville vi vise frem de som er gisler av disse galningene, nemlig folkene som lever livet sitt og har det gøy. Dette bildet av jenter og gutter som har det kult sammen som likemenn, drukner helt i mediebildet, sa Valberg i et intervju med Aftenposten.

Honningbarna brøt gjennom med låten Borgerskapets Utakknemlige Sønner og har vunnet Spellemannpris i kategorien rock. Videre har de vunnet Urørtprisen og Søgnes kulturpris.

Den nye videoen ligger på YouTube og responsen så langt er god, skal vi tro kommentarfeltet med bifall som Herlig, Great, Tøft og en svenske som sier det enkelt: «Tack som fan för att ni finns !!!»

Nå venter verdensturne for bandet, som vil gå fra Cuba til Finland.