ENEBAKK (LOKALSPORTEN) Jan Erik Christensen var i storform sist helg og vant ungdomsklassen på alle tre leirduestevnene i Enebakk. Han satte personlig rekord på søndag med 96 av 100 oppnåelige poeng. På lørdag hadde han to 25 serie, men endte kun på 94 poeng. Torsdag var bare en oppvarming til helga og poengsummen ble kun 89 etter en dårlig serie på 19 treff.

Den største konkurrenten til Jan Erik tenkte man var Thomas De Wit fra Biri JFF fordi han leder Rankingen i Nordisk trap for 2018 i Ungdomsklassen. Thomas er en habil god skytter som ligger godt an til å komme med på landslaget i juniorklassen med sine totalt 288 poeng, men i helga fikk han det ikke til med poengsummene 79 på torsdag, 93 på lørdag og 85 på søndag. Dermed ble den yngste broren, Svein Arild, den største konkurrenten til Jan Erik i helga. Han tok 2. plass på torsdag med 81 poeng og søndag med 88 poeng. På lørdag fikk Svein Arild 3. plass med 89 poeng og ble dermed slått av både Thomas og Jan Erik.

Vinner: Jan Erik Christensen vant ungdomsklassen på alle tre leirduestevnene i Enebakk sist helg Foto: Privat

Med dette resultatet avanserte Jan Erik hele syv plasser på rankinglista for 2018 og er pr. i dag på 7. plass med 278 poeng. Svein Arild ligger på 9. plass med 273 poeng og i tillegg ligger også skytteren Jonas Grimestad på 6.plass med 281 poeng. Det vil si at Lindesnes JFF har fire skyttere blant de ni første plassene på Rankinglista for 2018 av 35 skyttere totalt pr. i dag. Det er en meget god lagprestasjon så langt i år.

I dameklassen, K1, sørget Jette Marie Grimestad Buksholt for en flott 2. plass med 84 poeng i Himmelspretten på torsdag. Hun ble kun slått av Siri Marlen Lindem fra Råde JFF som fikk 86 poeng. Under Rizzinicupen på lørdag og søndag fikk Jette Marie 3. plass begge dagene. Lørdag var det knallhard konkurranse i dameklassen hvor seieren gikk til Line Våden fra Nidaros SK med 95 poeng. De neste tre plassene fikk alle skytterne 90 poeng, men det var seriene som avgjorde plasseringen. Dermed fikk Jette Marie 3. plass. Litt mer poengforskjell ble det på søndag. Jette fikk 3. plass med sine 86 poeng, kun slått av Line Våden fra Nidaros SK med sine 90 poeng, og Monica Vennevik fra Gaula SSK med 88 poeng.

Jette Marie kjemper også i år om en Landslagsplass i Nordisk trap i kvinneklassen. Hun har pr. i dag 271 poeng og er kun 4 poeng bak 3. plassen. Konkurransen er tøff så muligens blir ingenting avgjort før etter NM i slutten av juni.

Det samme målet har også Arnt Sigurd Christensen. Han ligger i dag som nummer fire på Rankingen i Nordisk trapp i Juniorklassen med sine 287 poeng. Det skiller kun 1 poeng opp til 2.plass og 4 poeng opp til 1 plass. Det er de 3 beste skytterne i hver klasse som blir med på Landslaget, så her er det absolutt muligheter for flere Lindesnes skyttere å blande seg inn i Landslagsuttaket sammen med mange andre gode skyttere fra ulike steder i Norges land.

Innsendt av Anita Christensen