MANDAL/FLEKKEFJORD – Vi vant hele cupen. Det var veldig, veldig gøy, forteller spillende trener Christine Salthaug oppspilt.

Laget på 14, hvor de yngste er 16 og de eldste er 38 år, er relativt nyetablert. Denne helgen var de blant åtte lag som deltok på Flekkefjord håndballcup. De opplevde både kneskade og lårskade, noe som gjorde at sentrale spillere måtte stå over både semifinale og finale. Men det stoppet ikke laget fra å vinne.

– Vi hadde litt skavanker. De to spillerne som fikk skade er sentrale og viktige, men det var bare å få inn noen andre, så vant vi likevel. Vi har en god styrke og bredde i laget, med jevne og sterke spillere. Det er ikke sånn at alt faller dersom vi mister en spiller, sier Salthaug.

Etter besøk på legevakten konkluderes det med at alle spillerne ser ut til å kunne fortsette videre i sesongen.

God stemning

Salthaug mener det er flere grunner til at laget gjorde rent bord i Flekkefjord. Ikke bare fordi de opplevde seg selv som bedre trent enn de andre lagene, men også fordi stemningen på laget er så god som den kan bli.

– Vi lå under på en del av kampene til cirka halvveis spilt, så tro vi i fra. Jeg tror det er fordi vi har en enorm spilleglede. Vi backer hverandre opp, skryter av hverandre og vi har en veldig god lagånd. Den gutsen og gleden vi har, gjør at det blir en skikkelig lagseier, sier Salthaug.

Selvtillitsboost

For laget var denne helgens storseier en real selvtillitsboost foran årets sesong som starter om en uke.

– Dette var en veldig gøy pangstart. Jeg tror vi overrasket. Vi møtte mange lag vi spilte mot før, og som vi vanligvis tapte mot. Men nå fikk vi satt oss litt i respekt, mener Salthaug.

Utfordringene denne helgen, var ifølge treneren at det tidvis kunne bli litt «hawaiihåndball» med baller som ble kastet litt i hytt og pine.

– Vi må jobbe med å korte ned intervallene på når det skjer, og hente oss inn igjen. Men det begynte vi å løse godt nå, sier Salthaug.

Kjapt lag

Hun mener damelaget er et utpreget forsvarslag som står godt, i tillegg til at de er kjappe.

– Sterke og store spillere kam vi slite litt med, innrømmer hun.

En annen utfordring er at både Salthaug og Charlotte Wremer er spillende trenere. Ikke nok med det. Wremer er i tillegg lagets eneste keeper.

– Det gjør oss litt sårbare på keepersiden. Men vi kan takke henne for at vi holdt oss i finalen, mener Salthaug.

Laget begynte oppkjøringen i mai, og har en gjeng enormt treningsvillige spillere i stallen. Ifølge Salthaug var de det desidert beste laget på cupen.

– Vi følte vi fikk igjen for alt arbeidet vi har lagt ned. Vi løp fra. To av lagene som var der har spillere som har rykket ned fra 2. divisjon eller har erfaring fra å spille høyere oppe. Men vi hadde egentlig ganske masse å gi og er veldig fornøyde, sier treneren.

Sesongstart til lørdag

Ett av lagene som måtte se seg slått av MHI-jentene, var Otra. De to lagene møtes igjen om kun en uke, når sesongen smelles i gang på hjemmebane i Mandalshallen. Målet er da å sørge for en gjentakelse av helgas suksess.

– Målet er å havne blant topp 3, eller topp 5 i divisjonen. På lang sikt vil vi opp til 3. divisjon. Det er realistisk hvis vi fortsetter som dette, mener Salthaug.

Det langsiktige målet er å etablere et seriøst og attraktivt damelag som trener bevisst.

Laget startet for to år siden, men mistet nesten halve laget på grunn av studier og reiser. Nå som et nytt kull med 16— og 17-åringer er på plass, er de sterkere enn på lenge, og klare for å nå langt.

– Vi har et ganske nytt lag, men har beholdt en stamme fra i fjor. Vi har fått en positiv gjeng med spillere som har mye å bidra med. Det har mye futt i beina, sier Salthaug.