MANDAL:

VG har snakket med Hægeland 12 år etter stuntet på Ullevål.

–Jeg tror ikke de slipper meg inn hvis jeg hadde forsøkt mot Ungarn. I hvert fall ikke nå som det er EM-playoff igjen, sier Hægeland til VG.

Han er blitt foralt at det henger bilde av ham i billettlukene. Norges Fotballforbund opplyste gjennom media at han var utestengt fra alle NFF-arrangement på livstid. Hægeland har aldri oppsøkt landskamparenaen igjen.

Det var i 2003, da Norge spilte mot Spania og lå under 3-0 at han stormet banen.

— Det var et crazy påfunn. Jeg husker ikke hvorfor jeg løp ut på banen. Men det var sikkert fordi resultatet var som det var, sier Henrik Hægeland til VG.

Keeper Frode Olsen løp etter mandalitten og satte inn en sklitakling.

– På bakgrunn av kampens viktighet, så er det nok det sykeste jeg opplevde i fotballkarrieren. Det var ingen harme i det. Jeg ville bare bli ferdig med situasjonen. Det eneste jeg tenkte på var at han måtte ut. Vi måtte ha mål mot Spania. Flere mål, sier Frode Olsen til VG.

Politiet overtok og sendte mandalitten på glattcelle og han fikk 3000 kroner i bot. I dag ler Hægeland av episoden og kaller den et minne for livet.

– Det ble veldig mye snakk. Mange kom bort til meg for å hilse. Noen synes det var kjempegøy. Andre satte virkelig ikke pris på det og spurte: «Hvor dum er du egentlig…?» Og det er klart når du gjør noe slikt, så må du regne med at folk reagerer, sier Henrik Hægeland 12 år etter.