På mesterskapets tredje dag lørdag ble det ikke mindre enn to plasser i finalen for Tone Hartmark Nilsen, opplyser trener Carla Troner.

Både på 100 meter medley og 100 meter rygg kom hun seg videre fra kvalifiseringsheatet og var med i kampen om medaljer i begge øvelsene. Det endte med to femteplasser for Hartmark Nilsen lørdag.

Dette var Hartmark Nilsens andre og tredje femteplass i mesterskapet så langt. Også på torsdag ble hun nummer fem, da i 50 meter rygg.

Nye klubbrekorder

Lørdag ble det også mer å juble for da Aamund Westermoen ikke bare nøyde seg med personlig rekord. Han satte like gjerne klubbrekord i 200 meter butterfly med tiden 2.09.79. Dette er andre klubbrekorden Westermoen har levert i Bergen i helgen. Torsdag svømte han inn til 2.12.35 på 200 meter medley, og slo den gamle rekorden med over to sekunder.

Fredag leverte Westermoen også personlig rekord da han fikk tiden 59.41 på 100 meter butterfly.

Stafett-Neerland med pers

Lørdag var Simon Neerland kun involvert i stafett, uten at det hindret ham i å svømme fort. Han svømte nemlig halvsekundet fortere enn sin tidligere bestetid på 50 meter fri.

Fredag kvalifiserte Neerland seg til finale i 50 meter rygg. Der ble han nummer syv med tiden 27.05. Også torsdag ble en god dag for Neerland. Han satte klubbrekord da han svømte inn til 2.08.84 på 200 meter rygg. Han var bare ni hundredeler fra å komme til A-finalen da han endte på 6. plass i sitt heat.

Søndag siste dag

Mesterskapet fortsetter med de siste øvelsene søndag. Alle de tre svømmetalentene fra Mandal var involvert også da.