ENEBAKK (Lokalsporten) Landskampen i Nordisk Mesterskap ble unnagjort i Enebakk i helga og i juniorklassen klarte Arnt Sigurd Christensen å få en fin 3. plass i hard kamp med mange andre gode skyttere. Derfor er bronsemedaljen en plassering som han er veldig godt fornøyd med.

Arnt Sigurd Christensen sikret tredjeplassen med serier på 23, 23, 23, 20, 24, 25. Med 23 poeng i finalen ble det en totalsum på 161 av 175 poeng totalt.

Også denne gang ble Juniorklassen vunnet av Filip Rasmussen fra Nordre Land SSK, Norge. Han er i en klasse for seg og fikk hele 172 poeng av 175 mulige. Etter siste skyting før finalene lå Filip og Patrik Wahlberg fra Sverige, og som skyter i seniorklassen, likt på poeng, men Filip vant på grunn av bedre serier. Resultatene for Filip lød på 24, 25, 25, 25, 25 og 24 poeng på siste serie. Preben Krogsrud Stensrud fra Norge fikk 2. plass i juniorklassen med poengserier 22, 24, 23, 24, 24 og 23, totalt 164 poeng.

Helnorsk på pallen: Preben Stensrud (f.v.), Filip Rasmussen og Arnt Sigurd Christensen sikret Norge alle medaljene i juniorklassen nordisk mesterskap i leirdueskyting. Foto: Privat
Laggull: Preben Stensrud (f.v.), Filip Rasmussen og Arnt Sigurd Christensen fikk laggull i juniorklassen i nordisk mesterskap i leirdueskyting. Foto: Privat

Preben, Filip og Arnt Sigurd vant også laggull i Juniorklassen med total poengsum på 426 av 450 oppnåelige poeng. På andre plass kom Team Danmark med Nichlas Lykkegaard, Emil Christensen og Andreas Hummelmose med 408 og tredjeplass gikk til Sverige med Albin Stensson, Erik Friberg og Felicia Roos med 397 poeng.

Det norske seniorlaget med Morten Valhovd Andersen, Pål Høines og Andreas Stausland vant gull i lag skyting med total poengsum på 437. Andreplass i seniorklassen kom Team Sverige med Patrik Wahlberg, Robert Elmgren og Henrik Johnsson med 432 poeng og tredjeplass kom Team2 Norge med Ole Peter Nordli, Frode Rundhaug og Knut Ivar Larsen med 431 poeng.

Send inn ditt bidrag til Lokalsporten her

I dameklassen representerte Jette Marie Grimestad Buksholt Norge sammen med Anne Beate A. Hætta og Susanne Valhovd Andersen. Dessverre var dameklassen redusert med skyttere fra Sverige og Danmark, men uansett så gjorde Jette Marie en bra prestasjon i landskampen sammen med de andre norske utøverne. Dameklassen ble vunnet av Anne Beate A. Hætta fra Norge med 136 poeng.

Innsendt av Anita Christensen