– Det var utrolig deilig. Nå har vi den gule trøya og må forsvare den så godt vi kan. Det kan jo bli tøft, sier Søren Wærenskjold til Lindesnes avis etter fredagens etappeseier.

Mandalitten kan nå ta på seg den gule trøya etter å ha kommet først i mål på den 121,6 kilometer lange strekningen.

Wærenskjold kom til mål med et lite forsprang til det jaktende feltet og holdt unna. Nærmest på målstreken fulgte danske Sebastian Kolze Changizi og britiske Samuel Watson. Det var ikke før mot slutten syklisten skjønte at seieren var i boks.

– Det var fire stykker foran som hadde tre minutter på oss i feltet ganske lenge. Jeg tvilte på at vi skulle klare å hente de inn.

Etter en sterk fredag må Søren Wærenskjold og lagkammeratene forsøke å forsvare den gule trøya videre i rittet. Foto: Anouk Flesch

Rask etappe

Da det bare var tre kilometer igjen til målstreken klarte Wærenskjold og lagkompisene å hente inn de foran. Han forteller at de brukte tre mann på laget i dag for å hente de inn, Martin Tjotte, Embret Svestad-Bardseng og Per Stand Hagenes.

– Jeg snudde meg litt av og til oppover de siste 800 metrene og begynte å kjenne skikkelig på syra. Da det var 300 meter igjen og jeg så de var såpass langt bak, skjønte jeg at det kom til å gå. Da var det bare å holde trykket oppe og ta seieren, sier Wærenskjold.

Han beskriver dagens etappe som rask og mener det gikk veldig greit.

– Vi holdt oss unna alt av trøbbel.

Wærenskjold har nærmest gjort det til en vane å vinne etapper i Tour de l'Avenir. Under fjorårets utgave av det prestisjetunge rittet, som gjerne omtales som ungdommens Tour de France, tok han to etappeseirer.

Leder sammenlagt

Med fredagens triumf la Uno-X-rytteren beslag på sammenlagtledelsen i det franske rittet.

Tour de l'Avenir ble innledet med en lagtempo-prolog torsdag. Fredagens 121,6 kilometer lange etappe hadde start og målgang i La Roche-sur-Yon.

Totalt består rittet av ti etapper og det varer til 28. august. På den tiden sykler deltakerne fra Vest- til Øst-Frankrike.

– Vi må bare ta dag for dag og prøve å ikke bruke alt for mye krefter i starten. Det er ikke jeg som skal ha den gule trøya til slutt, men klatrerne som skal kjempe om seieren.

Av de ni etappene, er de fire siste i fjellet.

Nordmenn har vunnet de to siste utgavene av ungdommens Tour de France. I fjor gikk Tobias Halland Johannessen seirende ut, mens for tre år siden sto Tobias Foss øverst på seierspallen.