ASKER Tredje- og siste runde i Norgescupen ble også avholdt under samme arrangement.

Stevnet går av stabelen hvert år i midterste helgen av mai. Vi regner dette nesten som en turnfestival med sine godt og vel 700 deltakere, og siden rytmisk gymnastikk i hovedsak er en idrett forbeholdt jenter, ble dette en gedigen jentefest i sportslig ånd!

Gymnastene som deltok: Aurora Ilene Rølland, Sigrid Maria Romsaas, Alexandra Regevik, Lilly Victoria Regevik, Wilma G. Gustumhaugen og Juni Walvick. Foto: Privat

Gymnastene som var med fra Mandal var Wilma G. Gustumhaugen, Lilly Victoria Regevik, Juni Walvick, Aurora Ilene Rølland, Sigrid Maria Romsaas og Alexandra Regevik. De tre førstnevnte tilhører rekruttklassen, og de tre sistnevnte tilhører juniorklassen.

I starten av reisen fikk vi en utfordring, da undertegnende, som er trener- og lagleder måtte melde avbud på grunn av sykehusinnleggelse av barn (for ordens skyld nevner jeg at barnet mitt er på bedringens vei). Heldigvis hadde vi med oss mammaen til to av gymnastene, Nina Fjeldsgaard Regevik, og dugnadshelt som hun er, reddet hun hele turen for jentene! I tillegg fikk vi «ringt inn» tidligere trener Hannah Pauline Romsaas, som kom reisende fra Oslo for å hjelpe til. Det var vi veldig takknemlige for, fordi det betyr mye for gymnastene å ha en trener å støtte seg på.

Mini-rekrutter: Wilma G. Gustumhaugen (9), Juni Walvick (9) og Lilly Victoria Regevik (9) er alle i klassen Mini rekrutter. De var i år for unge til å konkurrere, og deltok derfor i oppvisning i år. Foto: Privat

Lørdagen var det rekruttene som skulle i ilden. Wilma (9), Lilly Victoria (9) og Juni (9) er alle i klassen Mini rekrutter. De var i år for unge til å konkurrere, og deltok derfor i oppvisning i år. Trenerne til jentene, Sigrid Romsaas og Alexandra Regevik forteller at gymnastene kunne merke sommerfugler i magen før oppvisningen, men at de likevel gjennomførte sine individuelle programmer i frittstående med stor stil.

Rekruttene: Aurora Ilene Rølland, Sigrid Maria Romsaas, Alexandra Regevik, Foto: Privat

Søndagen var det juniorenes tur. Det var denne helgen klart for tredje og siste runde i Twentyfour cup, som tidligere gikk under navnet Norges cup. Aurora (12), Alexandra (15) og Sigrid (14) kan alle være fornøyde med flotte gjennomføringer av programmene sine under Glade RG dager. Det er fortsatt et stykke opp til toppen av poenglista, men når vi ser at gymnastene som er på pallen trener dobbelt så mye som oss i MTF er det temmelig forklarende. Et av målene våre fremover er å øke treningsmengden. Likevel, er vi i Mandals Turnforening veldig stolte av jentene. Sigrid Maria Romsaas satte ny personlig rekord med 7,3 poeng i sitt ballprogram. Hun ble beste fra Mandal med 17. plass av 28 deltakere i Twentyfour Cup, nasjonal klasse divisjon C.

Send inn ditt bidrag til lokalsporten HER.

Konkurransesesongen i rytmisk gymnastikk er på hell, men vi kan se tilbake på flotte minner. Det at vi fra Mandals Turnforening deltok i Norges cupen for første gang er en bragd i seg selv, og gymnastene har all grunn til å være stolte. Juniorene har alle satt personlige rekorder i Twentyfour Cup, og følgende poengsummer kan nevnes:

Aurora Ilene Rølland fikk 5,650 poeng i ring i 24 cup i Bergen i februar, Alexandra Regevik fikk 5,675 poeng i ball i 24 cup i Skjeberg i april, og Sigrid Maria Romsaas fikk 7,300 poeng i ball i 24 cup i Asker nå i mai.

Til høsten kan rekruttene glede seg til å ta fatt på et nytt turn år, og som tiåringer kan de altså delta i konkurranseklasser.

To av juniorene går over i seniorklassen, og dette betyr at vi i Mandals Turnforening har RG-gymnaster i alle aldersgrupper for skolebarn og ungdom. Vi opplever også interesse fra jenter som ønsker å begynne på rytmisk gymnastikk. Vi går en spennende tid i møte!

Innsendt av Charlotte Saanum Jakobsen

Klare: Rekruttene er klare for turnstevne. Foto: Privat