Sliten, men fornøyd: Wærenskjold måtte gi alt for å ta igjen lederen, og heldigvis holdt det til gull.

LEVANGER Ungdomsmesterskapet, NM for ungdom, går av stabelen i Levanger denne helgen. Lørdag var det tid for en 21.5 kilometer lang tempo med i en hard løype.

Første mellomtid var på toppen av løypa, etter ca 13 kilometer, og der passerte Wærenskjold 15 sekunder bak ledende Andre Heggø.

– Da tenkte jeg at nå må jeg ta meg sammen, så jeg økte farten jevnt og trutt. Ved neste mellomtid tre kilometer før mål lå jeg åtte sekunder bak. Jeg visste at jeg kunne greie å ta inn det, og kjørte alt jeg kunne, og det holdt. Det ble seier og jeg er veldig fornøyd med det, sier Wærenskjold.

Han kom i mål på tiden 31.47, to sekunder foran nevnte Heggø og åtte sekunder foran Mathias Skretteberg på tredjeplass.

Tøff løype

Løypa i Levanger var en utfordring for syklistene.

– Den er veldig kupert, med opp og ned hele veien. Det var veldig hardt i begynnelsen med bratte bakker. Det gjør at man må kjøre hardt, og gjør det vanskelig å komme inn i rytmen, sier han.

Heldigvis fant han til de grader rytmen fra toppen og ned, og med positive sekunderinger suste han inn til sitt aller første UM-gull.

Går for nytt gull

Allerede søndag kommer en ny mulighet til mer jubel.

– I morgen er det fellesstart i den samme løypa, men da skal den kjøres fire ganger. Jeg går for seier, men det er en hard løype så jeg må være sterk mentalt, sier en fornøyd gullvinner.