NOTODDEN Søren Snartemo og Arne Ingar Stulen lot ikke sjansen gå fra seg da muligheten til å sikre NM-gullet bød seg under nest siste NM-runde, Rally Telemark. Med seier og 6. plass totalt var NM-gullet 2016 allerede i havn.

Etter en fantastisk sesong der M3’en har fungert uten et feilslag var det ekstra deilig å kjøre hjem sesongens femte seier. Bortsett fra Numedalsrally (4. plass) har alt gått på skinner i år, noe som ikke er en selvfølge med disse gamle bilene. Det er jo dette som gjør denne klassen til NMs mest spennende klasse å følge gjennom året.

Utfordrende og krevende

Dette var tredje NM-gull på seks år, noe som sier litt om konkurransen i nasjonal klasse. Normalt er det spenning til siste fartsetappe i siste løp denne klassen, men sånn skulle det altså ikke bli i år.

Rally Telemark ble kjørt i omegn rundt Notodden, arrangør var NAF Notodden og Omegn og NAF Asker og Bærum. Etter avlyst løp i 2015 var det en svært spent arrangør som sendte bilene av gårde lørdag morgen. Det skulle kjøres åtte etapper på til sammen ca 77 km.

Etter et skikkelig regnskyll under fredagens gjennomkjøring var det mange som var spente på veiens tilstand, men det viste seg ikke å være noe problem. Veiene holdt bra og var like utfordrende og krevende som alltid under Rally Telemark.

Hadde god ledelse

Team Snartemo Rallysport hadde før Rally Telemark en ledelse på 42 poeng til Vidar Nordbø, nummer to i NM-sammendraget. Slik at det handlet egentlig om å komme til mål og sanke de nødvendige poengene som skulle til for å sikre gullet.

Det hele startet oppskriftsmessig med nest beste tid på den første fartsetappen. Avstanden opp til leder Anders Kjær var kun 8.8 sekunder. Noe teamet var litt overrasket over da det ikke ble satset maksimalt.

På den andre etappen ble det gjort et forsøk på å hente tilbake noen av disse sekundene, noe som ikke gikk helt etter planen, det ble et lite «tilbud» som endte med en liten spektakulær tur ut på et jorde. Dette vinner man som kjent ikke noe tid på, men moro for publikum var det i alle fall.

Holdt unna for Nordbø

Inn til første service var status ledelse, men siden Kjær måtte stoppe i forbindelse med en ulykke var tidene høyst uoffisielle.

På de neste etappene ble ledelsen voktet vel. Da i tillegg Kjær fikk problemer allerede på den tredje etappen, ble det etter hvert vanskelig å holde konsentrasjonen og farten oppe.

Vidar Nordbø som kom halsende bak på andreplass begynte dermed å knappe inn sekund for sekund på både på den femte og den sjette etappen. Slik at inn til andre service hadde forspranget til Nordbø krympet til 16,9 sekunder, noe som normalt skal holde greit på de ca 18 km som var igjen å kjøre.

Men Snartemo/Stulen bestemte seg for å legge NM-gullet til side og kjøre for seier i Rally Telemark. Dermed ble tempoet skrudd opp et par hakk på de to siste etappene. Nordbø klarte ikke å holde følge og seieren var et faktum. I mål var ledelsen nå 20 sekunder og NM-gullet var et faktum.

Neste løp er Rally Hedmark 23. og 24. september.

Pressemelding/Arne Ingar Stulen