– Det har vært fint og jeg er fornøyd med egen prestasjon. Det var en som var sterkere enn meg, og sånn er det av og til. Jeg håpet å ta tredjeplassen, så det var jo litt kjipt at punkteringen på tredje etappe ødela for det, sier han til Lindesnes avis lørdag kveld.

Nå blir det blir et par dager med restitusjon før han drar videre for nytt ritt over fire dager i Frankrike.

– Det blir kanskje en kort tur på sykkelen i morgen og så free race på mandag for å få kroppen i gang, og så blir det fullt kjør, sier Wærenskjold.

I lørdagens tempoetappe suste han inn til 2. plass i Danmark rundt. Dermed klatret han opp til 4. plass sammenlagt.

Nordmannen ble bare slått av danske Mads Pedersen (Lidl-Trek) som vant med 24 sekunder. Det sikret han også sammenlagttrøya i Danmark rundt.

Etappen avsluttet også det danske femdagersrittet. Før lørdagens tempo skilte det 1.09 minutter fra Wærenskjold opp til Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) som ledet sammendraget.

Skjelmose tapte imidlertid masse tid på tempoen da han syklet inn til 5.-plass. Dermed endte han opp som nummer to i sammendraget.

Lørdagens tempoetappe var en 16,1 kilometer lang prøvelse rundt i gatene i Helsingør.

Wærenskjold vant den første etappen av rittet og sikret seg dermed ledertrøyen i Danmark rundt. Den beholdt han hele veien til den tredje etappen, der han punkterte og tapte dyrebar tid til Skjelmose, som overtok den blå ledertrøyen.

– Når jeg ser at noe kunne vært gjort bedre er det alltid litt utfordrende, men nivået er i alle fall der, sier Wærenskjold.

Han forteller at begge foreldrene var til stede i Aalborg da han tok etappeseieren.

– Det var gøy at de fikk det med seg. Det vat veldig god timing, sier han fornøyd.