Avgjorde: MK vant 2-1 mot Start 2 og Michal Swierczynski var tungen på vektskålen. Han satte inn en straffe i første omgang, før han avgjorde med et flott skudd etter 60 minutter.

MANDAL: Mye tyder på at den 35 år gamle lyngdølen med det populære kallenavnet Super-Ray kan skrive sitt tredje kapittel i MK. Lørdag ble han nemlig byttet inn det siste kvarteret da MK møtte Start 2 til treningskamp i Mandal.

— Jeg har hatt en trening med MK og akkurat nå vet jeg ikke noe mer enn det. Jeg er i alle fall for ung til å bli feit, kan vi ikke bare si det sånn, sier Hofstædter og smiler på vei inn i garderoben i Idrettsparken. Til tross for at kvarteret i MK-drakta forløp uten en eneste ballberøring.

Vil ha Super-Ray

Goalgetteren har to perioder i Mandal, sist i 2013. Han bor nå i Kristiansand, er for tiden ikke knyttet til en fotballklubb og beskriver seg selv som en spiller på ”free transfer”. MK-trener Rolf Hegland ser lyst på at klubben nok en gang kan sikre seg den målfarlige lyngdølen.

— Hvis Raymond vil, så skal vi legge forholdene til rette for han. Han er en rutinert spiller vi kunne hatt god bruk for, sier Hegland.

— Hvordan kom dette i stand?

Inviterte seg selv

— Raymond inviterte på en måte seg selv. Han var med en kamerat for å se MK mot Lyngdal for noen uker siden. Vi kom i prat og han ble med inn i garderoben etter kampen. Han fortalte at han ble skikkelig tent av dette MK mannskapet. Han skal trene med oss den neste måneden, så får vi se hva som skjer, forteller Hegland. MK-treneren understreker at det er uaktuelt at MK skal betale lønn til spillere den neste sesongen.

Den raske spissen har en innholdsrik fotballkarriere bak seg med spill for hele 13 norske klubber. Han er kanskje mest kjent for sin periode i Start på begynnelsen av 2000-tallet.

La opp i februar

Comebacket i MK-trøya denne helgen kommer bare noen uker etter at Hofstædter offisielt la fotballskoene på hylla for godt, etter en periode som spillende trener i Flekkefjord.

Mot Start 2 tok MK sin femte strake seier i 2015. I en jevn kamp tok MK ledelsen like før pause, da Michal Swierczynski satte inn et straffespark. Ti minutter etter hvilen utliknet Start, men fem minutter senere avgjorde polske Swierczynski da han banket inn ett innlegg fra Inge Nilsen.

— Vi vinner fortjent. Selv om Start presser oss på slutten, mener jeg at 2-2 ville vært urettferdig. Det er godt å se at vi vinner, selv om vi mangler flere sentrale spillere, sier Hegland.

Lite synlig Wichne

På Start 2 spilte mandalittene Eirik Wichne og Mathias Laudal. Wichne, som var MKs desidert beste spiller i 2014, fikk til lite i det tunge regnværet i Idrettsparken.

— Det føles rart å spille mot MK. Jeg er veldig lite fornøyd med egen innsats i dag, men jeg har kun hatt to treninger med laget før kampen. Jeg kjenner også at jeg er tung i beina etter mye trening, sier Wichne som har trent fast med a-laget til Start etter overgangen i fjor. Som kantspiller for de gulkledde ble han svært lite brukt.

— Jeg vil gi Peter Kjellby mye av kreditten for at Wichne var usynlig, mente MK-trener Hegland.

Om Wichne var lite synlig, kom Laudal i fokus lørdag ettermiddag. Like før pause ble han for hardhendt med Endre Omland i feltet og dommeren dømte straffe.

Laudal laget straffe

— Det var en tøff duell der jeg holder litt i Omland, men treffer ballen når jeg takler. Jeg synes det var litt hardt å dømme straffe. Ellers er det flott å komme hjem til Mandal for å spille fotball. Resultatet har ikke så mye å bety, mener Laudal.

Som midtstopper leverte han en solid kamp for Start.

— Det ble en tungvektsduell med Omland. Nå ser jeg frem til kampene starter. I løpet av året er målet å spille flest mulig kamper for Start 2, få mer muskler på kroppen og bli raskere, sier Laudal.