SOGNDAL Ramsland og Sogndal lå nest sist i Eliteserien foran oppgjøret mot tabelljumbo Viking. Men allerede to minutter ut i kampen ble det klart at dette var hjemmelagets dag da Gilbert Koomson satte inn 1–0.

Samme mann gjorde både 2–0 og 3–0 og ble kampens store spiller, før Ramsland sørget for 4–0 mot slutten. Marnardølen skaffet også straffesparket som førte til 3–0.

– Passer perfekt i Sogndal

Underveis i kampen var det flere eksperter i TV 2s Fotballxtra som lot seg imponere av spissen.

– Han passer perfekt inn i måten Sogndal spiller fotball på, og med han tilbake fra skade får de en ny dimensjon i angrepsspillet, sa Jesper Mathisen i studio.

– Han jobber steinhardt og har lekt seg med forsvaret til Viking. I dag var det enveiskjøring fra start til slutt, sa John Arne Riise.

Viktig seier

Ramsland sier til Lindesnes at 4–0-seieren var viktig for å ta steget ut av nedrykkssonen i Eliteserien.

– Vi trengte den seieren, og det var en veldig bra kamp, sier 24-åringen.

Han står nå med tre mål i årets eliteserie - det er like mange som blant andre Rosenborgs store stjerne Nicklas Bendtner.

Ramsland setter pris på hyllesten fra ekspertene, selv om han ikke får med seg så mye av det.

– Det er selvfølgelig veldig gøy å bli lagt merke til, sier han.

Går for poeng

På 16. mai venter en knallhard bortekamp mot Ole Gunnar Solskjærs Molde, og selv om Ramsland ikke er hundre prosent frisk etter skaden regner han med å starte kampen.

– Det blir en vanskelig kamp, og vi går for poeng der, sier han.

Eirik Schulze spilte 80 minutter for Sogndal mot Viking, og gjorde en god figur. Amund Wichne satt hele kampen på benken for bortelaget.