Sommertoget til Marnardal

NRKs nye sommersatsning, «Sommertoget», gjester Marnardal stasjon 9. august.

Tror fortsatt på en bedre verden

Hege Opseth Vandapuye (44) har sett mer nød og elendighet enn de fleste. Journalisten fra Vigeland tror fortsatt at verden kan forandres, men hun tror på en litt annen måte enn da hun reiste ut første gang. 

Hytter i trærne og casino på stranda

Hytter i trærne, kajakkpadling og øyhopping var noen av ideene som dukket opp da framtiden til Sjøsandsleiren og Furulunden var tema på idédrodling blant byens innbyggere og næringsliv torsdag ettermiddag.

Høgtun kan gå glipp av 4 mill.

Høgtun-anlegget kan gå glipp av over 4 millioner kroner, hvis ikke tvisten mellom Marnardal kommune og Foreningen Høgtun løser seg. Ordfører Helge Sandåker (Ap) er oppgitt over at partene fortsatt står langt fra hverandre.

– Garasjen er allerede i bruk

Under befaringen i Idrettsparken, sa styreleder i MK, Sveinung Valand, at den underjordiske garasjen allerede er i bruk. En påstand Jack Andersen ikke hadde svar på.

Ingen vei i Idrettsparken

Planutvalget sa blankt nei til Agderbyggs søknad om å bygge vei inn til boligene gjennom Idrettsparken. - Agderbygg må belage seg på å støpe igjen, og bruke diamantskiva for å lage hull på den andre siden, sa Harald Øyslebø (Frp).

5 dyreste ferieboliger i Mandal

I motsetning til Lindesnes har Mandal hatt en økning i verdien av omsatte fritidsboliger i 2016.

5 dyreste fritidsboliger i Lindesnes

Her er listen over de 5 dyreste fritidsboligene solgt i Lindesnes i nedgangsåret 2016. De to dyreste ligger, nær sagt som vanlig, på Underøy.

o E 39 åpen igjen

E 39 er igjen åpen etter å ha vært stengt i begge retninger ved Fedaheitunnelen etter en trafikkulykke torsdag formiddag.

Ventet 11 år på slottsbesøk

Carl Frederik Thorsager (67) fikk Kongens fortjenstmedalje i 2005, men ventet 11 år før han besøkte Slottet. Årsaken var at han ville ha med Mathias Lindland (19) som ledsager.

Håper fengselet gir tilflytting

Mandal kommune trenger 75 flere nye innbyggere årlig, for å få økt rammetilskudd fra staten. Ordfører Alf Erik Andersen håper fengselet vil medføre tilflytting for ansatte og økte skatteinntekter til kommunen.

Sjeldent syn på himmelen torsdag

Står du tidlig opp torsdag morgen kan du få med deg et sjeldent syn på syd-himmelen over Mandal.

Vil toppe rekordåret for kreftsaken

Årets russekull er klare for årets «Krafttak mot kreft», og de håper på å toppe rekordåret 2013 når aksjonen starter i mars. Overskuddet fra russerevyen går også til kreftsaken.

Fotballbane til Syria

En ideell forening ber kommunestyrer i Norge gi bidrag til fotballbane i Syria.

Svakeste hyttesalg på 10 år

Fjoråret ble det økonomisk svakeste året for kjøp og salg av fritidsboliger i Lindesnes siden 2006.

400 barn utsettes for grov vold hjemme

Ordførerne i Lindesnesregionen synes det er skremmende at over 400 barn i de fem kommunene utsettes for grov vold hjemme. De tror også mørketallene er store, og vil nå sette temaet på dagsorden.

- Jeg følte meg grusomt dum

Arild Jenssen, far til Farmen-deltaker Oddvar Jenssen, glemte å sette på håndbrekket da han skulle hente søppel hos sønnen. Bilen trillet utfor en skrent og måtte berges av Viking.

Fire års byggetid snart over

Mens ingen våger å investere i hotell i fylkets nest største by, får lille Eikerapen med syv fastboende et fullverdig hotell til 30 millioner. Hotelleier Elling Eikerapen har aldri vært redd for risiko.

– I kontakt med 4–5 hotellinvestorer

Fristen for nye hotellplaner i Mandal løper ut neste uke. Jan Willy Føreland sier de er i kontakt med flere aktuelle investorer.

Vil banddøden til livs

Stadig færre ungdommer lokalt spiller i band, og nå vil denne gjengen banddøden til livs. Neste helg inviterer de til «Sammen på scenen», og responsen har vært overveldende.

Lover et morsomt russeeventyr

Verken ordføreren og selfiestangen hans eller redaktøren slipper unna parodi når russerevyen "Et russeeventyr" har premiere i mars. Revysjefene Ylva Victoria Selfors (18) og Therese Romsaas (18) gleder seg, og sammen med 120 medruss er de i full gang med å øve.

Går inn for å kjøpe eiendom til 4 mill.

Driftsstyret går inn for å kjøpe Livegen 49 for 4 millioner kroner. Eiendommen skal gi plass til bygging av storhall på Frøysland.

Nedprioriterer Lindland Gård

Et enstemmig driftsstyre gikk tirsdag inn for å skyve Lindland Gård ned fra første- til tredjeplass på prioriteringslisten over statlige fattigdomsmidler. Mandal Turnforenings "Aktiv og glad sommerskole" stiger til topps på listen

Siste saker

Mest lest