MANDAL: – Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg er veldig langt nede nå. Jeg har ingen ideer om hva jeg skal gjøre eller hva som skjer. jeg håper jeg får en plass å sove i natt. Jeg er helt alene på immigrasjonskontoret her på flyplassen i Roma, sier Faizullah Muradi til Lindesnes på telefon fra Italia.

Natt til tirsdag kom uniformert politi for å pågripe tidligere kamptolk Faizullah Muradi (22). To uniformerte menn fra Mandal politistasjon kom i sivil politibil, hvor de leste opp vedtaket fra Politiets Utlendingsenhet (PU) for Faiz. Hjemme fikk han pakke to bager med sine eiendeler, før han ble eskortert til Kristiansand, hvor han ble satt på første fly til hovedstaden.

I vedtaket fra PU står det svart på hvitt at det er konkrete holdepunkter for å anta at Faizullah vil unndra seg iverksettingen av vedtaket om han ikke pågripes.

– Det gikk rolig for seg. Jeg sitter i et lukket rom på Gardermoen med fire andre mennesker som skal deporteres til Italia, sier Faizullah på telefon til Lindesnes tirsdag morgen.

– Jeg føler meg ikke bra. Jeg synes personlig at jeg ikke fortjener dette. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, legger han til.

Skammelig

– Det er virkelig skammelig at justisministeren og regjeringen ikke har stanset utsendelsen av et menneske som har hjulpet norske soldater i Afganistan — og som på grunn av det er i livsfare i eget land, mener stortingsrepresentant Karin Andersen (SV).

Andersen mener det er kritikkverdig at norske myndigheter skyver dette ansvaret over på Italia.

– Det er heller ingen garanti for at han får beskyttelse i Italia. At de også velger å bruke våre knappe politiressurser på å pågripe og kaste ut folk som åpenbart ikke utgjør noen fare, mens kriminelle går fri, er også opprørende, mener hun.