KRISTIANSAND – Jeg er fornøyd med annenplass selv om jeg følte at seieren var innen rekkevidde. Det aller viktigste var at jeg fikk gode fysiske svar, sa Torje Usland Dahl etter at han hadde kapret en annenplass i rulleskirennet i Kristiansand.

Det var bare en av juniorene som klarte å krysse målstreken før den målbevisste marnardølen som har tatt store steg de to siste årene. Torje løftet seg mye det første året han konkurrerte i juniorklassen. Det samme skjedde den påfølgende sesongen, og sist vinter gjorde 19-åringen det største jafset på resultatlistene. Usland Dahl toppet gode prestasjoner i Norgescupen og junior-NM med å hente frem sitt beste i Norgescup-finalen i Mo i Rana.

Det resultatet og de andre oppløftende resultatene førte til at han på vårparten ble tatt ut på laget til Sirdal Ski Elite. Det innebærer at han vil få et veldig bra samlingsopplegg inn mot kommende sesong. God oppfølging mellom samlingene kommer også stortalentet til å få. Torje betegner treningsvåren som litt rufsete ettersom han mistet mye trening i april og mai på grunn av flere sykdomsavbrekk. Den siste måneden har det imidlertid fungert bra.

På skinner

– Jeg føler det har gått på skinner siden i slutten av mai. Det gjør at jeg er sterkere nå enn jeg var på tilsvarende tidspunkt i fjor. Jeg vil anslå at jeg løper 40-45 sekunder raskere nå på en fem-kilometer enn jeg gjorde i fjor. Med mer trening i kroppen har jeg tro på at det skal være mulig å forbedre testresultatene ytterligere de neste månedene. Det bør gi meg et løft at jeg har blitt ett år eldre og trener mer og hardere enn jeg noen gang har gjort, sier han.

– Hva blir målsetningen din den fjerde sesongen på juniornivå, Torje?

– Det kommer til å bli en litt spesiell vinter ettersom jeg nå har tatt steget opp i 20 og 21-årsklassen. Det innebærer at jeg må bryne meg på de som er året eldre. Men jeg håper det skal være mulig å kapre en topp ti-plassering i et av de største nasjonale rennene. Jeg jakter også en topp 25-plass sammenlagt selv om jeg vet at det er en ambisiøs målsetning, sier Torje.

Flytter til Lillehammer

Deltakelsen i rulleskirennet var en del av en lengre treningssamling som han er på i Sirdal om dagen. Den avsluttes den 7. juli og så blir det et par uker på hjemlige trakter før en ny samling venter den 19. juli. Forberedelser til Blink-festivalen i Sandnes kommer til å være en del av den samlingen. I midten av august kommer Usland Dahl til å sende flyttelasset til Lillehammer.

– Jeg gleder meg veldig til det etter tre år i Sirdal. Jeg tror et miljøskifte kan gjøre meg godt selv om jeg har hatt det bra i Sirdal. Det største plusset med Lillehammer vil være snøforholdene og at det er så mange gode skiskyttere som er der. Det innebærer at det alltid vil være noen å trene med, sier Torje som synes det var kjekt å konkurrere i Kristiansand ettersom det var flott vær og god stemning i de samme løypene som Petter Northug og flere av verdens beste langrennsløpere også konkurrerte i.