Tung dag: MK-målvakt Terje S. Gysland fikk en tung dag på jobb lørdag. Han måtte hente ballen ut av eget mål fire ganger.
12. mann: Makrelstimen var på plass og heiet fram gudan, men det var ikke nok med støtte fra 12. mann på sidelinjen for MK.
Mistet fokus: Russen var på plass for å heie på MK, men mistet noe interesse for kampen utover i andre omgang i takt med sviktende MK-prestasjoner.
Bortebølgen: Pors Grenlands spillere tok bølgen for de tilreisende bortelagssupporterne. Legg merke til kaptein Christoffer Riis (i midten med hendene lavt). Han var med å spille kamp mot MK i Adeccoligaen for ti år siden.

MANDAL: Are Strømland sendte gudan i ledelse på straffespark etter bare 14 minutter. Og de grønne og hvite hadde stålkontroll i første omgang. Men etter sidebytte trengte gjestene fra Grenland bare tre minutter på å utlikne, og da det rant inn ytterligere to på rappen kort tid senere var løpet kjørt. Seks minutter før slutt gjorde gjestene ydmykelsen komplett med 1-4. ## Negativ forvandling

– Vi leverer en veldig god førsteomgang, og blir veldig overrasket over retningen kampen tar i andre omgang. Etter mindre enn tre minutter av andre omgang så skårer Pors ved en tilfeldighet. Da sprer usikkerheten seg i laget. Vi taper dueller og pasningsspillet blir unøyaktig. Laget faller rett og slett sammen, sier MK-trener Rolf Hegland.

Unødvendig

MK-treneren mener laget pådrar seg tre unødvendige baklengsmål på rad.

– Vi turde ikke nok i andre omgang, det ble en kollektiv svikt, sier Hegland.

Men når det først skulle rakne, så var det kanskje greit at det skjer mot opprykksfavoritt Pors.

– Guttene skal ha ros for at de våget å satse offensivt. Vi har fått mange gode svar, og har fått noe å jobbe videre med, konkluderer MK-trener Rolf Hegland.

Thomas Aukland ble kåret til MKs beste spiller.

Laget

Terje S. Gysland, Inge Nilsen, Are Strømland, Idar Wichne, Mads Heldal, Behrous Habib, Thomas Aukland, Bjørnar Berge, Torje Wichne, Chaz Åge Nilsen og Endre Omland. Bytter: Raymond Hoftstædter i 29 minutter for Chaz Åge Nilsen. Karsten Skogseth i 10 minutter for Torje Wichne. Luis Yovanny Peralta i 17 minutter for Behrous Habib.