Lindesnes avis har den siste tiden publisert flere artikler om at Lindesnes er en av kommunene med størst vekst i boligprisene. Flere har vist til åpningen av nye E 39 med kortere reisevei til Kristiansand som hovedgrunnen til dette. Ny E 39 har vært svært etterlengtet for regionen og har utvilsomt gjort Mandal mer attraktiv som pendlerby.

Det finnes også en annen grunn til at Lindesnes er et stadig mer attraktivt sted å bo: Arbeidsmarkedet i Lindesnes de siste årene har hatt en solid utvikling. SSB endret sine datakilder i 2015. Siden da har antall arbeidsplasser innenfor kommunegrensene økt med nesten 1000, eller over 11 prosent. Folketallet har i samme periode dessverre ikke klart å holde følge. Fra 2015 til 2021 økte befolkningen med bare 300 personer (1,3 prosent). Dette tok seg riktignok kraftig opp i 2022 hvor befolkningen økte med over 350, men her må man ha i mente at 200 av disse er flyktninger fra Ukraina.

Et godt arbeidsmarked trekker folk til kommunen. Mens industrien i Norge, og spesielt Agder, har slitt etter kollapsen i oljeprisen i 2014, har industrien i Lindesnes hatt en god utvikling. Bygg og anlegg har hatt en fin vekst med 250 flere arbeidsplasser i 2022 enn i 2015. Samtidig har resten av næringslivet klart seg greit. I hver eneste «næringsgruppe» for privat sektor er det cirka like mange eller flere ansatte nå enn det var i 2015, med unntak av banksektoren. De fleste bransjene ligger svært stabilt, men en sektor som skiller seg positivt ut er overnatting og servering. Sysselsettingen her har økt med cirka 75 siden 2015 – godt hjulpet av etableringen av Under og Mandal Hotel. Det er nå rundt 320 sysselsatte i denne bransjen. Oppvekst og omsorg må heller ikke glemmes. Det har blitt ca. 130 flere ansatte innen undervisning og litt over 100 flere ansatte innen helse- og sosialtjenester siden 2015.

Alt er likevel ikke rosenrødt. Næringslivet blir påvirket av alt fra en urolig verdenssituasjon til inflasjon og høye strømpriser. Byggenæringen i landsdelen er bekymret for fremtiden når boligbyggingen går ned på grunn av høyere renter, og det offentlige har kuttet kraftig i antall oppdrag. Samtidig sliter spesielt varehandelen i kommunen med høye strømpriser. Det finnes skyer på horisonten, men ser man på de lange linjene i arbeidsmarkedet i Lindesnes, går utviklingen helt klart i riktig retning. Vi trenger at folk i arbeidsfør alder flytter til kommunen vår for å kunne håndtere eldrebølgen. Det gir både bedre kommuneøkonomi og flere hender til eldreomsorgen i en situasjon hvor det blir stadig mer konkurranse om helsearbeidere. Lillesand og Grimstad har de senere årene hatt en enorm vekst i både innbyggertall og arbeidsplasser etter åpningen av motorveien i 2009. Får vi til det samme hos oss, er mye gjort.