Terrengløpet som skjer i november har blitt etablert som et fast løp for mange, både de som er langveis fra og de som er kortreiste.

I år forsøker arrangørene å fri til flere yngre løpere med gratis deltakelse for alle under 17 år.

– Vi innser at majoriteten som er med er jo i 40-årene og oppover. De fleste som er med har ikke framtiden med seg lenger, det er slutt på de store drømmene, sier leder av arrangementet Håkon Lohne spøkefullt.

Det ligger også en ekstra gevinst i potten for den skoleklassen fra Søgne Ungdomsskole som stiller med flest deltakere, de får nemlig 5000 kroner til klassekassa.

Skape interesse

Arrangørene håper terrengløpet på 10,5 og 21 kilometer skal få opp øynene til ungdommen for noe annet enn ballidretter.

– Vi prøver å skape litt interesse for idretter som er noe annet enn håndball og fotball. Vi vil stimulere at løping som en idrett får en litt større posisjon i Søgne, sier Lohne.

Fjorårets løp ble en våt affære. Her står løperne klare før startskuddet går. Foto: Arkivfoto

– Vi satser på samme opplegg som øvrige år med musikk og underholdning på stadion og muligheter for mat og drikke. Vi har prøvd å bygge en litt større ramme rundt løpet, sier Lohne videre.

Store forbedringer

Det er forventet rundt 350 deltakere, inkludert barneløpene, til Sørlandets tøffeste terrengløp. Nytt i år er at det har blitt gjort store forbedringen på løypa.

– Myrene er kloppa, nå er det litt mer grusvei opp mot Lindåsen. Veien har blitt bedre. Det er utbedringer av løypa som jeg tror folk vil merke, sier Lohne.

Etter et forsøk med søndag som løpsdag i fjor går nå arrangørene tilbake til den trofaste lørdagen som løpsdag for årets Søgne Morothon.