Går det som hun håper åpnes dørene, i lokalet hvor Provence lå før, før 17. mai.

– Egentlig håper jeg at alt kan være på plass innen 1. mai. Jeg har også søkt om skjenkebevilling som jeg får svar på rett over påske, sier Samira Shlimon.

At dette er noe hun virkelig har hatt lyst til å gjøre veldig lenge, er det ingen tvil om.

– Å starte et spisested er min tredje drøm. Den første var at sønnen min skulle få en utdannelse. Deretter har jeg fått bygget meg hus med utleieleilighet, og nå dette, smiler Samira.

Hun har lang erfaring innen catering og kafe- og restaurantbransjen, og har blant annet jobbet på Lyngdal Inn i 11 år.

– Hva slags mat skal du lage?

– I utgangspunktet skal jeg lage norsk og internasjonal mat, som lages fra bunnen. Det blir tradisjonsmat som kjøttkaker og retter fra Midtøsten. Det skal bli fargerike tallerkener. Jeg skal prøve å få til sju farger på en tallerken, påpeker Samira.

– Men tror du at det er marked for et spisested til da? I byen har vi jo både Rederiet, New Asia og Farsund Fjordhotell, i tillegg til kafeen på kirkesenteret?

– Konkurranse er gøy. Og hvis jeg ikke hadde trodd på at jeg skulle få det til, så hadde jeg latt det være. Jeg har min kvalitet, min personlighet og pris i forhold til kvalitet på det som blir servert. Og jeg har et stort nettverk. Det er mange som har gått og ventet på dette i lang tid, forteller hun.

Samira Shlimon håper hun kan åpne dørene til spisestedet "Samiras" i Storgaten i Farsund før 17. mai. Foto: Bjørn Hoel

Hun opplyser at planen er å holde åpent hver dag.

– Jeg har også søkt om forlenget åpningstid i helgene, sier hun.

Samira Shlimon er assyrer fra Irak og har bodd i Norge siden slutten av 90-tallet. Hun er enslig forsørger for en sønn.

Hun vet foreløpig ikke hvor mange ansatte det blir, men hun sier hun vil trenge både servitører og en ekstra kokk.

– Jeg har tenkt å holde åpent hver eneste dag utenom julaften, om det er mulig. Jeg har i løpet av de siste årene jobbet gjennomsnittlig over 12 timer per dag, sier Samira Shlimon.