Det kommer fram i en søknad om ny serveringsbevilling som er sendt til Farsund kommune. Avsender er Cristian Florentin Negoita.

– Ja, det stemmer. Jeg jobbet for Bogdan (forrige eier, journ.anm.), så eneste forskjellen for min del er at jeg nå også blir eier av driften, sier Negoita til Lister.

– Når planlegger du å starte opp?

– Jeg kan ikke si en eksakt dato akkurat nå fordi det er en del ting jeg må ordne først, men jeg håper i februar, svarer han.

Bispen-restaurantene i Farsund og på Borhaug ble stengt tidligere denne måneden etter konkurs. I kjennelsen fra Lister tingrett kom det fram at det var Skatt Sør som begjærte World Food AS, selskapet bak restaurantene, konkurs. Kravet fra Skatt Sør var på 363.691 kroner som følge av skyldig merverdiavgift, forskuddstrekk og arbeidsgiveravgift.

– Jeg prøvde litt for hardt i denne byen med to restauranter og et utested og et beachparty i sommer. Folk har vært positive til det, men det har ikke vært nok folk til å dekke opp for dette, sa eier Bogdan Gabriel Cita til Lister da konkursen var et faktum.

– Det ble for få kunder, sa han videre.

Nå kan det likevel bli liv i ett av lokalene, fordi Negoitas plan er å starte opp kun på Borhaug.

– Jeg skal sørge for at det blir god mat, god service og gode tilbud på vinterstid. Da tror jeg folk kommer til å komme tilbake. Det var ikke maten og servicen som gjorde at Bogdan måtte stenge. Jeg skal kun konsentrere meg om restauranten, sier han.

– Vil folk merke store endringer?

– Nei, det blir mye likt. Jeg har med meg samme kokk og vil videreføre mange av rettene. Men noen nye retter blir det.