– Det blir veldig godt å komme i normalt jobbgjenge igjen, sier Randi Fidje som fikk førstevalget sitt og begynner i storkommunen som rådgiver Personaltjenester i Organisasjon, personal og stab.

Randi Fidje og Liv Tone Asklidsen gikk til sak mot Søgne kommune i 2017. De vant saken, men arbeidssituasjonen var vanskelig til tross for medhold i Kristiansand tingrett. I januar 2019 tok formannskapet grep og vedtok at de to arbeidstakerne skulle få studiepermisjon med lønn fram til 1.1.2020.

- Jeg har tatt individuell arbeidsrett, arbeidsmiljø og psykologi, prosjektledelse, endringsledelse og organisasjonsendring. Alle eksamener er gjennomført og alt har gått kjempebra, sier Fidje.

Hun fortsetter å studere på heltid utover høsten, da er det fagene Kollektiv Arbeidsrett, HMS, personalledelse og rekruttering som skal gjennomføres før ny jobb venter ved nyttårsskiftet.

– Det er lærerikt og spennende å studere. Jeg har jobbet med dette området i over 20 år, som hovedtillitsvalgt, personalkonsulent og fagleder på personal, sier Fidje videre og avslutter:

– Den turbulente tiden i Søgne er forbi, nå må en se framover og jeg er utrolig fornøyd med å jobbe med det jeg interesserer meg mest for.

Totalt har hun til nå en fartstid i Søgne kommune på 28 år.

Også Liv Tone Askildsen er fornøyd. Hun skal jobbe på innbyggertorget enten i Kristiansand eller Songdalen.

– Jeg er fornøyd og gleder meg, sier Askildsen som også skal være heltidsstudent fram til ny jobb venter i ny storkommune til nyttår.

Hun har tatt forvaltningsrett, velferdsrett og personalledelse i vårsemesteret og er i likhet med Fidje fornøyd.

– Det gikk kjempefint. Til høsten går jeg løs på arbeidsrett, HMS og ansettelse, forteller Askildsen.