– Dette blir veldig greit. Større, lysere og triveligere, smiler Vinmonopolets butikksjef i Lyngdal, Kenny H. Meland.

De siste dagene har hun og kollegene lagt ut på en 100 meter lang polferd. Vinmonopolet har flyttet fra kjelleren av Sentrumsgården til gatenivå i Miljøgaten.

– Konsulenten fra Vinmonopolet sa det var den korteste flyttingen han hadde vært med på. Men vi får større lokaler og det blir lettere å finne oss på gatenivå. Plasseringen vil også føre til flere drop in, mener Meland.

Vinmonopolet i Lyngdal er av samme størrelse som i Flekkefjord og Farsund, og utvider nå fra 110 til 175 kvadratmeter salgslokaler.

Mer stuerent

Vinmonopolet åpnet i Lyngdal for snart ti år siden. Meland har vært sjef de siste ni av dem. Utsalget, som nå har fire ansatte, skal ha samme åpningstider som i de gamle lokalene.

– Da polet startet opp i Lyngdal, var det mye snakk om at kundene brukte andre butikkers poser utenpå polvarene. Er det blitt mer stuerent med alkoholkjøp?

– Det var ikke bare i Lyngdal, det samme skjedde i både Farsund og Flekkefjord også. Men det er ytterst sjeldent vi ser det nå, svarer Meland, som selv er fra Feda.

Hun solgte rundt 125.000 liter drikke i fjor, og har til en hver tid rundt 8.000 liter i butikken. Vi snakker over 700 sorter.

Rundt 8.000 liter har vært på flyttefot. Kenny H. Meland og Hildegun Vidringstad Abrahamsen brukte tirsdagen på siste klargjøring.

Øl til folket

– Her i Lyngdal er det stor etterspørsel etter øl. Folk betaler gjerne 150 kroner for ei flaske øl.

– Vi har nå 65 sorter øl i hyllene, men det kommer flere, supplerer «ølsjef» Hildegun Vidringstad Abrahamsen.

– Vi tar kanskje inn kun én kasse øl av en type, og bestiller inn en kasse med en annen type når den første er solgt ut, forteller butikksjefen.

Utenom det faste sortimentet av varer kan det lokale polet selv bestille inn 165 typer.

– Litt velger vi ut selv, men vi bestiller også ut fra hva folk etterspør.

Når Vinmonopolet åpner i nye lokaler onsdag morgen, skal det selvsagt markeres - dog uten alkohol.

– Det blir kake og alkoholfri servering, lover Kenny H. Meland.