Et enstemmig fylketing vedtok onsdag å bevilge 15 millioner til kulturell møteplass på Nodeland i Songdalen. Dermed var alle brikkene på plass for at den gamle gymsalen kan bygges om. Det var bare for Songdalen kommunestyre å sette to streker under og arbeidet kan igangsettes.

Kultur og utviklingskomitèen har jobbet intenst siste halvåret med å få tegninger og midler på plass. En tydelig glad og lettet Stapnes kunne meddele kommunestyremedlemmene at nå er alt klappet og klart. Han sitter også i Fylketinget og kom direkte derfra til kommunestyret. Han ønsket rådmann og byggekomitè lykke til.

– Kom i gang så fort dere kan, sa Stapnes som høstet skryt fra andre politikere.

– Dette er en gledens dag og stort for Nodeland. Det er et lavterskeltilbud med så mange verdier, så all ære til alle som har jobbet hardt for dette, sa Reidar Heivoll (Sp).

Arne Skraastad (KrF) entret også talerstolen for å gi skryt.

- Det er gjort en kjempeinnsats, sa KrF-politikeren og Arild Birkenes (Frp) meldte seg også på superlativene.

– Honnør til Helge Stapens som leder av kultur- og miljøutvalget, han har drevet fram denne saken sammen med administrasjonen. Dette trenger Songdalen og det er gøy å være med på, sa Birkenes.

Om debatten var het og splittet hva Storeneset gjaldt i behandling av områdeplanen for Nodeland i forkant, var det full enighet om kulturell møteplass.