– Jeg har gjort søk som dette i 12 år sammen med hunden. Det er et krevende terreng, og spesielt myrene er vanskelige. Det er også tungt for hundene etter hvert, men de beveger seg godt i terrenget, sier Wenche Alsand til Lindesnes avis.

Hun og hunden Ibsen har vært med på leteaksjonen siden søndag kveld. Hun forteller at hun har sovet to timer siden da. Asland har både vært ute og lett, og vært med på å koordinere søkene. Tirsdag skal hun og hunden hjem og få noen timers søvn, før de reiser tilbake for å fortsette å bidra i aksjonen.

Til enhver tid har Norske Redningshunder hatt mellom 10 og 20 ekvipasjer ute i terrenget ved Heddan. En ekvipasje består av hundefører og hund.

– Jeg kom i går morges og holdt på hele dagen. De første ekvipasjene fra oss kom søndag, og vi har holdt det gående siden da, sier beredskapsansvarlig Per Kristian Askeland i Norske Redningshunder Agder tirsdag.

Per Kristian Askeland og Wenche Alsand i Norske Redningshunder. Foto: Jenny Ovlien Frisholm

Krevende terreng

Han kan fortelle at ekvipasjer både fra Østlandet og Vestlandet deltar i leteaksjonen på Vigeland. Engasjementet er stort i miljøet, forteller han.

Norske Redningshunder er på plass med mange frivillige hunder og hundeførere. Foto: Jenny Ovlien Frisholm

– Det er naturlig med stort engasjement, for det er en hendelse som berører mange, sier Askeland.

Samtlige hundeførere er frivillige og ulønnet. Hund og hundefører må gjennom et utdanningsløp som gjerne tar to år for å bli redningshund.

– Terrenget er veldig krevende her. Det er mye myrer, skrenter og hull. Det har vært et fantastisk engasjement, og vi jobber i troen på å finne ham i live. Mange kjører fem og seks timer for å bidra, sier Askeland.

Mange er slitne

På plass på Heddan er også Røde Kors Hjelpekorps, og en rekke andre frivillige som er organisert gjennom lignende lag og foreninger.

Daglig leder Inger Terese Væting i Agder Røde Kors. Foto: Jenny Ovlien Frisholm

– Det er mange i mannskapet som nå er inne i sitt tredje søk. Mange er hjemme for å hvile litt, før de kommer tilbake. Mange har vært her siden søndag, sier daglig leder Inger Terese Væting i Agder Røde Kors.

Hun forteller at mange av de frivillige er slitne.

– De legger ned en stor innsats. Man blir sliten både fysisk og mentalt, men det er en stor motivasjon i å finne gutten, sier Væting.

Tar fri fra jobb

Blant de frivillige i Røde Kors har Silje Karin Solbakken reist fra Kristiansand til Vigeland.

Silje Karin Solbakken fra Kristiansand Røde Kors. Foto: Jenny Ovlien Frisholm

– I går var jeg her i åtte timer, og det blir det samme i dag. Det er et krevende terreng, og hardt arbeid. Vi er innstilt på å hjelpe gutten, så vi glemmer litt at det er slitsomt, sier Solbakken til Lindesnes avis.

Hun har ryddet timeplanen for å kunne bidra i leteaksjonen.

– Jeg har tatt fri fra både skole og arbeid for å lete her i dag. Arbeidsgiver hadde god forståelse for det valget, sier hun.

Røde Kors med base i Sivilforsvarets telt. Foto: Jenny Ovlien Frisholm