Les om de frivillige som samles, og om kirken som holder åpent, lenger nede i saken.

«En person er funnet død i skogsområdet ved Langemyr i Lindesnes kommune, i området hvor det siden søndag har vært en leteaksjon etter en syv år gammel gutt som forsvant under en jakttur», skriver politiet i en pressemelding tirsdag klokken 16.49.

– Personen ble funnet av letemannskaper rundt klokken 16 tirsdag ettermiddag i det vi hadde definert som søkeområdet. Funnet settes i sammenheng med søket etter den savnede, men politiet presiserer at personen ikke er identifisert, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Tom Einar Gausdal.

Pårørende til gutten er orientert om at det er gjort et funn.

Familien er hjemmehørende i Lyngdal.

– Det viktigste nå, er at folk tar vare på hverandre, sier Geir Ljungqvist, innsatsleder på stedet, til Lindesnes avis.

Han opplyser at det var politiets letemannskap som gjorde funnet i området som letingen ble utvidet med tirsdag, nesten tre kilometer fra der gutten sist ble sett.

Rutinemessig kommer det kriminaletterforskere inn i området, og politiet er fremdeles i en undersøkelsesfase.

Letemannskapet samlet seg for debrifing tirsdag ettermiddag. Foto: Elisabeth Knutsen

Letemannskapene som har bidratt avslutter og oppsummerer leteaksjonen.

– Nå tar vi en debrifing med alle som har vært med og går igjennom det vi har gjort. Mange av disse har gått og lett med en enorm personlig motivasjon fordi de kjenner til familien og de har det nå veldig tungt, sier Nils Bernt Rinde, områdesjef for Heimevernet.

Nils Bernt Rinde, områdesjef for Heimevernet forteller at aksjonen har vært utrolig intens for letemannskapene. Foto: Elisabeth Knutsen

Samler frivillige

Frivillige har fått tilbud om å møte opp i KFUK/KFUM sine lokaler på Vigeland for samtale med representanter fra kommunen.

– Det er helt utenkelig å prøve å sette seg inn i hvordan pårørende har det nå. Det er kjempetøft, sier ordfører i Lindesnes, Alf Erik Andersen.

Lindesnesordfører Alf Erik Andersen møtte mange av de frivillige etter avsluttet leteaksjon. Foto: Elisabeth Knutsen

Han håper at alle som ønsker det, benytter seg av Lindesnes kommunes tilbud på Vigelandsstua.

– Det har vært vanvittig å se det engasjementet letemannskap og innbyggere har vist. Nå har jeg stått og tatt imot 400 mennesker som kom tilbake fra søksområdet etter at beskjeden om funnet kom, og det har vært kjempetøft. Folk er tydelig preget og det er derfor vi i kommunen har åpnet dette samlingspunktet, sier han.

Flere av de frivillige og andre har møtt opp i KFUK/KFUM sine lokaler tirsdag kveld. Her er representanter fra kommunens kriseteam. Foto: Elisabeth Knutsen

Synnøve Aksnes, distriktsleder i Agder Røde Kors, har ankommet Vigelandsstua. De har fortsatt mannskap på Heddan som jobber med å rydde ned utstyr fra leteaksjonen.

– Vi har kalt inn alle som har deltatt i aksjonen og tilbudt dem å komme hit hvor vi kan samles og få snakket litt sammen og ta vare på hverandre. Det har vært en tøff aksjon for medlemmene våre å være med på. Vi har i tillegg et eget apparat for oppfølginger og profesjonell kriseberedskap i ryggen, dersom det skulle være nødvendig, sier Aksnes.

Synnøve Aksnes, distriktsleder i Agder Røde Kors, antar at det vil komme rundt 50 personer fra letemannskapene til Røde Kors sin egen samling Vigelandsstua. Foto: Elisabeth Knutsen

Åpner kirkedørene

Valle kirke har også åpnet dørene for å ta imot folk som trenger det.

– Kirken skal være et sted for å kunne klage. Vi kan ikke gi svar, men vi kan dele fortvilelsen, sier fungerende sogneprest i Lindesnes, Ole Jørgen Sagedal.

Fungerende sogneprest i Lindesnes, Ole Jørgen Sagedal er sammen med sine kolleger til stede i Valle kirke for å ta imot dem som trenger det. Foto: Elisabeth Knutsen

Han er til stede sammen med kolleger for å ta imot dem som trenger noen å prate eller være stille sammen med i kveld.

– Håpet er å kunne være et sted hvor mennesker føler seg trygge i det vanskelige, hvor de kan tåle alle sine tanker. Her skal vi være så lenge det er behov utover kvelden, sier sognepresten.

Lysene er tent i Valle kirke tirsdag kveld. Foto: Elisabeth Knutsen

Kirkens team er forberedt på at både frivillige og familier med barn vil komme, og har flere ansatte til stede for å kunne møte de ulike behovene.

– På bordet i kirkerommet har vi en bønnekrukke, fargestifter og papir. Her kan dem som ønsker tegne eller skrive bønner, forteller Sagedal.

Valle kirke åpnet dørene etter beskjeden kom om at en død person var funnet i søkeområdet. Foto: Elisabeth Knutsen
Lysene var tent ved kirkedøren. Foto: Elisabeth Knutsen

Var på jakt

En syv år gammel gutt har vært savnet i området ved Heddan, nordvest for Vigeland. Familien mistet kontakt med syvåringen klokken 13.30 søndag ettermiddag. Søket har pågått for fullt siden klokken 16.00 søndag.

– Gutten var sammen med familien sin på jakt, og så mistet de kontakt med ham. De begynte først å lete, men etter en liten stund kontaktet de oss i politiet, sa innsatsleder Jørgen Andersen i Agder politidistrikt til Lindesnes avis søndag ettermiddag.

Politiets innsatsleder Jørgen Andersen søndag kveld. Foto: Espen Sand

Flere politipatruljer, hundepatruljer, Røde Kors, redningshunder, Speidernes beredskapsgruppe, redningshelikopter og politihelikopter har lett etter gutten siden søndag kveld.

Les alt om leteaksjonen her.

Søndag søkte et redningshelikopter i området. Foto: Espen Sand
Røde Kors Hjelpekorps på stedet søndag ettermiddag. Foto: Espen Sand