Det er mange som står på liste til høstens kommunestyrevalg, men hvem kommer inn og hvor mange representanter får hver av listene? Før det avgjøres i september, skal en valgkamp gjennomføres. I følge ordfører i Kristiansand Harald Furre er allerede valgkampen i emning med jevnlige aktiviteter.

– Vi vet hvem som er samarbeidskamerater og konkurrenter. Nå trappes valgkampen opp og knivene skjerpes.

– Det blir fullt trøkk fra midten av august, sier Furre.

Hvorvidt det er en fordel eller ulempe at det er så mange lister mener Furre er vanskelig å vite. Høyrepolitiker i Søgne, Tom Løchen er imidlertid mer sikker.

– Det blir for mange lister, svarerLøchen.

Arbeiderpartiet

Jan Oddvar Skisland fra Kristiansand er ordførerkandidat. På tredjeplass er Bjørn Egeli fra Søgne, mens Jan Erik Tønnesland fra Hortemo i Songdalen er på femteplass. De syv øverste er kumulert på Ap sin liste. Paul Magne Lunde, fra Lunde i Søgne er på 13. plass, før Audun Øvrebø fra Høllen på en 21. plass finner en Monica Hagen fra Nodeland, Helge Stapnes fra Nodeland og Siw Tove Samuelsen. Det er totalt 77 kandidater på listen til Arbeiderpartiet.

Høyre

Harald Furre, nåværende ordfører i Kristiansand er ordførerkandidat for partiet Høyre. På kumulert tredjeplass er søgnemannen Terje Pettersen fra Tangvall, mens Ida Grødum fra Hortemo i Songdalen er på fjerde. Også syvendeplassen er bekledd av en Nodelandsbeboer, Kjetil Aasen, mens vestbygda i Søgne er presentert med Jack Andersen på tiende. Grethe Alvær er på 14. plass, hun bor på Vedderheia i Søgne. Det er 71 kandidater på Høyrelisten.

Fremskrittspartiet 

Partiet har åtte personer fra Søgne og Songdalen på sin liste. Stian Storbukås er ordførerkandidat, etter han følger Christian Eikeland fra Søgne. Videre er det Gry Aga Stubstad på fjerde, mens Øistein Hatlebakk har femteplass. Disse er kumulert. Videre er Tom Jørgensen fra Søgne, Bernt Ludvig Daland fra Søgne, Siv Finsådal fra Songdalen, Rune Kvevik og Lise Merethe Ekeland, begge fra Søgne, Laura Sørensen fra Nodeland å finne på listen. Listen har 29 kandidater hvor Arild Birkenes fra Songdalen er på 29. plassen.

Kristelig Folkeparti 

Partiet har 58 navn på listen. De har ikke ført opp hvor kandidatene kommer fra, men Tore Smeplass på tredje fra Songdalen og Sigrun Sæther fra Søgne på fjerdeplass er begge kumulert. Nåværende varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen topper listen.

Senterpartiet

Her er det navn fra Søgne og Songdalen på de to øverste plassene. Reidar Heivoll fra Finsland er partiets ordførerkandidat, nummer to er Siril Bakken fra Søgne. Heller ikke her er det oppført bosted, men nåværende senterpartirepresentant i Søgne kommunestyre, Bjarne Lieng er på femteplass og Anja Abusland på sjette. Det er totalt 41 kandidater på listen.

Venstre 

Ivar Bergundhaugen fra Tveit topper Venstrelisten. Første lokale venstrepolitiker er Arild Berge fra Søgne på en femteplass, mens Tom Inge Larsen fra Songdalen er på syvende. Ann Osaland, hun også fra Songdalen har en niendeplass. Listen har 42 navn.

Miljøpartiet De Grønne 

Søgne og Songdalen er godt representert på de øverste plassene til MDG. Marte Rostvaag Ulltveit-Moe fra Kristiansand står øverst, etter henne kommer Hidegunn Schuff fra Songdalen, Tredjeplassen er det Elisabeth Udjus som innehar, mens Tore Bjørnestøl fra Songdalen står på femteplass. Kristin Knutsen er fra Songdalen og har en syvendeplass. Partiet har kumulert de åtte øverste på en liste som har 61 kandidater.

SV–Sosialistisk Venstreparti 

Her er det Per Gunnar Salomonsen fra Søgne som er kumulert på tredjeplass. Kumulert er også Torunn Kristiansen på syvende. Etter henne på åttendeplass, ikke kumulert følger Ronny Tønnesland Tveitan fra Songdalen. SV har en liste med 42 navn hvor Mali Steiro Tronsmoen topper listen.

Demokratene 

Demokratene har kumulert to, hvor Vidar Kleppe er partiets ordførerkandidat. Roy Fardal fra Søgne gikk nylig fra Høyre over til Demokratene og har en fjerdeplass. Søgne har videre to kandidater til blant de ti øverste, Lajla Elefskaas og Olav Homme på henholdvis syvende og tiendeplass. En må ned til kandidat nummer 17 for å finne en songdøl, det er Kjell Arne Grødem. Listen har 65 kandidater.

Helsepartiet 

Helsepartiet har kun ni kandidater på sin liste. Her finner vi Asbjørn Olaussen på en fjerdeplass. Eivind Ragnar Larsen fra Hånes står øverst på listen.

Liberalistene 

Emil Christoffer Solli Melar fra Brennåsen i Songdalen er kumulert på tredjeplass, mens Søgne er representert med Andreas Wiig Wennesland på en fjerdeplass. Listen har 22 kandidater hvor Kenneth Tolås fra Mosby topper listen.

Rødt

Rødt har 72 navn på sin valgliste. Kumulert på en andreplass er søgnemannen Kasper Bekkeli Espeland. En må ned på tiende for å finne songdølen Patricio Silva. Øverst på listen er Ellen Rudnes fra Kvadraturen.

Partiet De Kristne

Partiet stiller med 14 navn på valglisten. Stian Sele fra Finsland i Songdalen er på fjerdeplass, Kari Elfasi fra Søgne er på åttende. Odd Terje Undhammer Høyland fra Mosby står øverst.

Pensjonistpartiet 

Her er det en søgnekvinne som står øverst, Kari Bertelsen. Det er ingen songdøler på denne listen som har totalt ti navn hvor de to siste kandidatene er fra Søgne, Asbjørn Olaussen og Bjørn Nilsen.

Tverrpolitisk Folkeliste For Hele Kristiansand

Personer fra ulike politiske ståsteder og yrkeslag har gått sammen om å danne en egen liste. Erik Rostoft fra Kristiansand er førstekandidat på listen som totalt inneholder 62 kandidater. Espen Halvorsen, nåværende kommunestyrerepresentant for KrF i Songdalen har en 7. plass på listen. Morten Mosberg fra Søgne finner en på 23. plass.

Oppført to ganger?

Asbjørn Olaussen fra Søgne går igjen to ganger, både på Pensjonistpartiet og på Helsepartiet. Det har så langt ikke lykkes Søgne og Songdalen Budstikke å sjekke ut om dette er to forskjellige personer med samme navn, eller om vedkommende står oppført på to lister.