SØGNE «Sanger om Søgne» blir etter støtte fra Søgne og Greipstad Sparebank og Søgne Kommune arrangert for femte gang i 2020, 10 år etter forrige gang.

Forestillingen skal fremføres som følge av tradisjonen ved amfiet på Søgne Gamle Prestegård, som den ble for første gang i 1997. Arrangør Kjell Sverre Langenes sier at forestillingen vil foregå tre kvelder på rad mellom 5. og 7. juni.

– Vi er svært takknemlige for at både Sparebanken og kommunen er med på å ta dette initiativet. Med deres støtte og det vi får i billettsalg tror vi at dette skal gå i balanse, forteller Langenes.

Søgne og Greipstad Sparebank har valgt å bidra med 100.000 kr og Søgne kommune bidrar med 180.000 kroner til gjenoppføringen av «Sanger om Søgne»

– Det er mer enn en ordinær konsert, sier Langenes. Foto: Jan Arne Kleivset

Mye skal på plass

– Det er mer enn en ordinær konsert, men et syngespill hvor aktørene kostymer og visuelle effekter som bygger opp under musikk og tekst. I tillegg til at vi slipper til lokale barnekor og artister leier vi også inn profesjonelle solister og orkester, forteller Langenes.

Arrangørene bestemte seg i fjor for å sette opp igjen forestillingen. Mye av den tiden har gått til å samle inn støtte, men de skal nå til høsten sette i gang med annonsering for å tiltrekke flere musikere.

– Forestillingen varer i to og en halvtime med pause. Det er mye å tenke både i henhold til kostymer, påbygging av scenen for orkesteret og regi. Det krever mye tid og energi, fortsetter Langenes.

Foto av ene innslaget som ble inkludert under «Sanger om Søgne» i 2010. Foto: Jan Arne Kleivset

Starten på forestillingen

«Sanger om Søgne» hadde urpremiere da utescenen til amfi ved Søgne Gamle Prestegård ble innviet i 1997. Siden den gang er det blitt fremført i 1999, 2006 og 2010. Tekstene for «Sanger om Søgne» ble skapt av Pål Repstad, Petter Hangeland, Eivind Skeie og Sigvald Tveit.

– Sigvald Tveit hadde alt laget et syngespill om livet i Tananger og foreslo at vi kunne gjøre det samme i Søgne. Jeg var den gang dirigent for koret Belcanto og stykket er bestilt av og skrevet for Belcanto og Søgne messingensemble, forklarer Langenes.

«Sanger om Søgne» er en helaftens forestilling som fornyes for hver gang. Foto: Jan Arne Kleivset

Forestillingen blir fremført mellom tre og fire ganger hver gang, og under hver forestilling er det fremført rundt 20 sanger.

– Det er en helaftens forestilling, og har siden første stund vært en suksess blant befolkningen i Søgne. Oppsettet varierer derimot litt for hver gang, vi prøver jo alltids å fornye det litt, avslutter han.