Helge Pettersen, eier av Tofteland Gård, valgte å kjøpe opp varelageret til «Trine på Gården» etter at bedriften gikk konkurs. Pettersen har brukt varene til å starte sin egen helårsbutikk på gården.

– Jeg var jo en av kreditorene for «Trine på Gården», så jeg prøver å handle meg tilbake for det jeg tapte. Så jeg brukte konkursboet som springbrett for å starte min egen butikk, forklarer Pettersen.

Pettersen forteller at han i nærmere fem år har planlagt å starte butikken, som han ser i kontrast til sommerutsalgene skal drives helårig.

Foto: Sebastian Faugstad

Om ikke fra «Trine» så fra Hanen

Planen til Helge Pettersen er å få solgt ut varelageret til «Trine på Gården» i første omgang. Så vil han se om bedriften til Trine Lohne kommer seg på føttene igjen. Hvis dette ikke aktuelt vil han få varene gjennom Hanen, som vil bringe han norsk lokalmat til utsalget.

– Vi har vært medlem av Hanen i mange år, så det er jo her vi kommer til å få småskalaproduktene fra, om «Trine på Gården» ikke kommer tilbake igjen, påpeker han.

Men Pettersen forklarer at han ikke klarte å vente lenger. Iløpet av de fem årene butikken har vært planlagt har han samlet opp gjenstander som har ligget på ulike lager og ventet.

– Når vi fikk inn disse varene var det på tide å starte. Selv om det gjerne er litt feil sesong rett før vinterstid kunne ikke butikken vente lenger, påpeker han.