– Jeg er klar på at det i løpet av en sesong vil bli ujevnt. Alt er avhengig av hva slags lag andrelagene stiller med, og hva slags motstand vi får. Det kan prege en tabell til slutt, sier Hegland til Lindesnes.

Debatten har de siste dagene blusset opp igjen etter at Sandefjord 2 ikke møtte opp til kamp mot Eiger i MKs 3. divisjonsavdeling. Det hele endte med at vestfoldslagets andrelag blir kastet ut av avdelingen.

Tapte sist: Han liker lokaloppgjørene mot Start 2, Rolf Hegland. Men ser helst at andrelagene får sin egen liga.

– Jeg tror Sandefjord har dummet seg ut. De ville veldig gjerne spille i denne divisjonen med sitt andrelag, men så har de gjort en bommert. De har nok ikke tatt det så seriøst. Vi møtte de borte og tapte. De stilte med et kjempelag, og førstelaget leder Obos-ligaen. De er avhengig av god matching for rekruttene, sier Hegland, vel vitende om at utkastelsen er positiv for MK.Gudans bortetap blir strøket og samtidig rykker de opp til femteplass på tabellen.

Egen liga

Sten Stolpe, nestleder i Norsk Breddefotballforening, er klar i sin sak.

– Vi mener absolutt at det burde vært en egen serie for toerlag, og da spesielt for eliteserien, 1. divisjon og 2. divisjon, sier Stolpe til 100 % Sport.

Debatten har blusset opp både nasjonalt og lokalt.

– Med en egen avdeling kan toppklubbene styre kampene sine på en helt annen måte. De møter andre topplag og får ikke like mange kamper. Nå blir de pålagt at de skal spille faste dager, sier Stolpe.

Få alt om MK på l-a.no:

Ingen ønske om endring

Jo Bergsvand, sportsjef i Norsk Toppfotball, som er et talerør for norske toppklubber, sier til 100 % Sport at det ikke er endringer i holdningene til ligastrukturen.

– Så langt har klubbene vært entydige på at det beste for andrelagene er å ha det slik det er i dag, sier Bergsvand til 100 % Sport.

Foreningen mener det handler om hva slags motstand andrelagene får.

– Vi mener at den inngangen du får når du møter motstand som ikke bare er andrelag, men som står i stil på en helt annen måte, gir bedre motstand. Så har vi evnet å tilpasse det, med restriksjoner på alder, slik at man ikke kan stille med rent A-lag, sier han.

– En bedre ordning

Hegland og MK fikk så sent som mandag denne uken kjenne på hvordan det kan være å møte sterke andrelag, da Start 2 vant 3-0 i Idrettsparken.

– Det er alltid moro å møte Start, men de prioriterer kanskje å komme til Mandal med et godt lag. Det er ikke optimalt for oss, sier treneren.

Han merket spesielt i fjor at andrelagene stilte svakt på lange borteturer.

– Det kommer kanskje til å skje igjen i år, at de stiller med veldig sterke lag hjemme og ikke alltid like sterkt borte. Da kan det variere, og det blir feil. De bør ha en egen liga. Det ville vært en bedre ordning.

Hvordan man eventuelt skulle løst det med egen andrelagsliga, vet ikke Hegland.

– Det vil jeg ikke bruke mye ressurser på. Men jeg støtter breddefotballforeningen.

Nå som man er kvitt et andrelag, henger MK helt med i toppen av avdelingen. Kampen om den viktige femteplassen som trolig gir fornyet kontrakt i 3. divisjon er jevn.

– Vi må prestere og må ha marginene på vår side. Vi kan spille jevnt mot alle andrelagene og kan slå de fleste lagene i divisjonen, sier han.