Debattinnlegg

60 millioner kroner. 60 millioner kroner mer enn nødvendig ifølge kommunen, men er virkelig helse rett plass å spare penger? Rapporter lagt frem sier at i løpet av de neste 30 årene vil antall eldre øke, hvorfor kutte ned på plasser?

Korttidsavdelingen i Marnardal er en av avdelingene som skal legges ned. Hvorfor spør jeg, er det virkelig nødvendig? Avdelingen er nyoppusset for ikke veldig lenge siden. Ble dette gjort for så å lukke og låse dørene ettersom det ikke er behov? For behovet er der, det skal jeg love dere. Som pårørende til pasienter som har vært der vet jeg hvor fint det er der. Ikke bare fint, men trygt og godt, det føles nemlig som et hjem. Et hjem hvor de kan få ekstra hjelp når de kommer fra sykehuset før de blir sendt helt hjem. Et pitstop kan man si.

Skryt i bøtter og spann av både ansatte og pasienter. De stortrives, alle sammen.

På Lindesnes kommune sine sider står det presisert at med helsehus og andre dreininger innen helse og omsorg kan vi «øke antall korttidsplasser og langtidsplasser i boliger med heldøgns tjenester». Hvorfor har da kommunen skrevet at «drift av boliger med heldøgns tjenester må reduseres» i rapporten som har blitt lagt fram? Det gjør det motsatte av det de selv mener.

Det nye helsehuset som planlegges skal etter planen stå klart i 2027, det nye omsorgssenteret i 2025. 80 nye langtidsplasser skal da stå klare i 2025. Hvorfor reduserer vi plassene vi allerede har? For at disse skal stå låst og samle støv?

Jenny Moland