SØGNE/SONGDALEN – Dette er en dum utvikling. Man bidrar til at folk som ikke har tillatelse til å kjøre båt får fortsette. Dette oppmuntrer til ulovlig oppførsel på vannet, påpeker Ueland.

Han reagerer på at folk varsler om hvor politiet befinner seg når de gjennomfører kontrollen på vannet. Dette skal ha blitt varslet om på lukkede facebook-grupper.

Politiet setter ikke pris på at dette blir varslet om, da de som ikke blir tatt står i fare for å skade andre.

Slik har resten av uken vært for politiet i Søgne og Songdalen:

Med unntak av bussulykken på Tangvall, to tilfeller av tyveri, og én anmeldt for fyllkjøring på båt, melder lensmannskontoret i Søgne og Songdalen om en rolig uke.

Etterforskningslederen reagerer derimot på en økning i fyllekjøring.

  • En buss med utenlandske turister kjørte mandag ettermiddag av veien på E39 ved Tangvall. 23 mennesker var ombord på bussen, fem ble sendt til sykehus.

  • Natt til søndag ble en mann anmeldt for promillekjøring på vannet. Mannen hadde i overkant av 0,9 i promille, da politibåten stoppet han.

  • En båt ble stjålet fra brygga ved Høllen Vest. Politiet beregnet at båten ble stjålet i tidsrommet mellom torsdag kveld og midt på dagen fredag. Båte ble funnet igjen ved Kjeøya.

  • En kartplotter ble stjålet fra en båt mellom torsdag ettermiddag og fredag midt på dagen på Høllen båthavn.

– Vi har heldigvis unngått de store tyveriraidene så langt i sommer. Det sier vi oss fornøyde med, sier etterforskningslederen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, Knut Melhus Ueland.

Lukket Facebookgruppe som varsler om politiets lokasjon under kontroll. Foto: Sebastian Faugstad

Uaktsom alkoholkultur på vannet

Knut Melhus Ueland, kommenterer derimot på holdningen folk har til promillekjøringen på vannet.

– Det er mange som blir tatt for ruskjøring om dagen. Det er godt vi får luka dem ut. Promillegrensen er satt til 0,8 for en grunn, og det er synd at så mange velger å gamble. Høy promille og båt hører faktisk ikke i sammen, avslutter Ueland.