Det ble under forrige tirsdags møte i fellesnemnda diskutert hvorvidt møte- og taleretten for ulike representative råd skal innstilles i reglementet.

Det ble med andre ord diskutert om, seniorrådet, rådet for funksjonshemmede og ungdommens bystyre skulle få møte- og talerett i det ny konstituerte bystyret.

Vedtaket om å fortsette å gi disse rådene talerett var enstemmig.

Det ble også enstemmig vedtatt at representasjon for seniorrådet har møte- og talerett i helseutvalget, og at representasjon fra rådet for funksjonshemmede får møte- og talerett i by og stedsutviklingsvalget.

Diskusjon rundt ungdommens bystyre

Det var alternative forslag for hvorvidt ungdommens bystyre fikk være involvert i bystyret. Her ble tre alternativer lagt frem.

Høyre ville gi ungdomsrådet mulighet til å kommentere saker som skal opp i behandling i bystyret, ved oppstarten av møter.

AP, V og SV fremmet et fellesforslag: Ungdommens bystyre får en representant fra rådet med møte- og talerett i oppvekstutvalget, kulturutvalget og bystyret.

Mira Thorsnes fremmet ungdomsutvalgets forslag, om fri møterett i alle hovedutvalg og i bystyret, og videre at representantene har talerett før behandling av hver sak.

Fellesforslaget fra AP, V og SV ble med 17 mot 14 stemmer vedtatt under gårsdagens møte.

Ungdomsrådene kan derfor lette på skuldrene etter en lang kamp om en mer aktiv rolle i politikken.