Dersom etableringen blir et faktum i høst, vil det i Lyngdal være åtte serveringsbedrifter med fast adresse som baserer sin virksomhet på at kunden kan ta med seg varm mat hjem eller til jobb.

I tillegg til dette tallet kommer kiosker og bensinstasjoner som server fastfood.

Det er i dette segmentet Ko Ko Gyi vil gi seg i kast med.

– Vi har inne en søknad hos kommunen for å få lov til å plassere en vogn hvor vi kan servere stekte nudler eller ris til takeaway-kunder. Får vi tillatelsene av kommunen og Mattilsynet, må vi jobbe med finansiering for å få kjøpt en vogn som vi kan plassere utenfor butikken vår, sier Ko Ko Gyi.

Med matbutikk

De siste tre årene har Ko Ko Gyi drevet den asiatiske matbutikken Orientmeny AS. Denne ligger i Lyngbygget.

Orientmeny AS hadde i 2017 en omsetning på 4.087.000 kroner, men et negativt årsresultat på 84.000 kroner. Året før viste bunnlinjen et resultat på 136.000 kroner etter en omsetning på 3,5 millioner kroner.

Før Ko Ko Gyi flyttet med familien sin til Lyngdal for vel fire år siden, drev han asiatisk takeaway-virksomhet i Kvinesdal.

Venter på tillatelser

I slutten av juli søkte han Lyngdal kommune om tillatelse til å starte med takeaway utenfor butikklokalene sine.

Dette er vegg i vegg med inngangen til de tidligere lokalene til Lyngdal voksenopplæring. I høst skal elevene på helse- og omsorgsfag ved Eilert Sundt videregående skole avdeling Lyngdal flytte inn i Lyngbygget mens byggingen av en helt ny skole ved Lyngdal stadion pågår.

Dersom søknaden blir innvilget og finansieringen for etablering av utsalg går i boks, vil dette bli den åttende takeaway-virksomheten i Lyngdal

– Etter som vi ikke har fått tillatelsene eller finansieringen på kjøp av en vogn på plass, kan jeg ikke si så mye om menyen. Det eneste er at vi ønsker å servere kinesisk, burmesisk og thaimat fra vogna, sier Ko Ko Gyi.