– På kort sikt går det greit, men utover høsten kan det bli vanskelig dersom sagbrukene ikke får tilgang til tømmer. Vi kjøper det meste av trelastvarene våre fra sagbruk i landsdelen, og følger nøye med på situasjonen hos dem. Vi skal nok klarer å levere til kundene våre. Prisen på tømmer og trelast har gått opp på grunn av økt etterspørsel etter tømmer, sier Trond Rosfjord ved Monter Lyngdal.

Rosfjord-gruppen som eier flere byggevare forretninger i regionen, følger spent med på om leverandørene klarer å levere trelast og byggevarer til avtalt tid som følge av tørken og skogbrannene i Sør-Norge og Sverige.

– Det er sagbrukene som merker mest om de får tilgang til råstoff eller ei. Det eneste som nytter nå fremover er at det regner så mye at skogbrannfaren kan trekkes tilbake slik at skogsmaskinene kan begynne å arbeide igjen, mener Trond Rosfjord.

Innkjøpssjef ved Birkeland Bruk, Kalle Mersland, regner med at de vil motta trelasten de har bestilt.

– Vi kjøper ferdig råstoff som er saget opp, og har inne bestillinger for flere måneder fremover. Vi forventer at sagbrukene vil levere varene vi har bestilt, sier Mersland.